CHP’li Basmacı’dan Can Dündar Ve Erdem Gül’ün Tutuklanmasına Tepki

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Basmacı’dan Can Dündar Ve Erdem Gül’ün Tutuklanmasına Tepki
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 13:36

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ MELİKE BASMACI TUTUKLANAN GAZETECİLERLE İLGİLİ KONUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasına tepki gösterdi.
CHP Milletvekili Basmacı, Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanma olayının Türkiye’yi Dünyaya karşı küçük düşürdüğünü de ifade ederek, “Alınan karar maalesef Türkiye’yi hem itibar, hem basın özgürlüğü açısından Dünya’da demokrasisi adına birkaç kademe aşağı düşürmüştür. Sadece habercilik yapan gazetecilerin tutuklanarak cezalandırılması, demokratik hukuk devleti anlayışına aykırıdır. Dünya medyasınca ibretle, Türk medyasında çalışanlar tarafından korkuyla izlenen bu durumun, biran önce sona erdirilmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Görevini yaptığı için tutuklanan, bilgi ve düşüncesini kaleme alan, toplumu aydınlatmak için görevini yapan gazetecilerin tutuklanmasını hukuksuzluk olarak nitelendiren CHP Milletvekili Melike Basmacı, “Demokrasinin çivisi çıktı. Gazeteler ve gazeteciler üzerinde Askeri rejimlerde bile görülmemiş bir baskı uygulanıyor. Siyasi iktidarın işine gelmeyen haberleri yazan gazeteciler hapse atılıyor, ya da sindiriliyor. Gazetecilerin tutuklanarak sindirilmesine karşıyız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak da daima karşısında olacağız. 64. Hükümet, kendisini reform hükümeti olarak kamuoyuna sunmuştur. İktidara; basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü üzerindeki engelleri kaldırıp, gazetecileri tutuklanmadan mesleklerini yapabilir hale getirecek reformları acilen başlatmasını öneriyoruz.Cumhuriyet Halk Partisi olarak, hukuk devletinin ve demokrasinin kaldırılmasına asla müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Ve alınan bu yanlış karardan biran önce dönülmesini bekliyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!