CHP kentsel suçları takip edecek

Güncelleme Tarihi:

CHP kentsel suçları takip edecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2015 01:01

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul’un dogasına, tarihine ve kentsel yapısına karşı işlenen imar suçlarına ilişkin konuları takip etmek ve dava açarak konuları yargı sürecine taşımak için Kent Suçları İzleme Kurulu oluşturdu.

Haberin Devamı

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, 3 ayda bir yayınlanacak bülten hazırladıklarını da söyledi ve ayrıca oluşturulacak, www.kentsuclari.org internet sitesi üzerinden halkı bilgilendireceklerini aktardı.

PROTOKOL İMZALANDI

İstanbul’da bulunan CHP’li 14 belediye başkanı ile TMMOB’a bağlı meslek odası başkanları arasında 27 Mayıs’ta işbirliği ve dayanışma protokolü imzaladıklarını hatırlatan  Murat Karayalçın, bu protokolün 1 Aralık tarihinden itibaren geçerli hale geleceğini ifade etti. Karayalçın, “CHP Kent Suçları İzleme Kurulu, planların İstanbul’a ve İstanbullulara karşı suç niteliği taşıdığını düşünmesi durumunda bunları yargıya taşıyacak” dedi. Karayalçın, CHP’nin kent suçlarına yönelik 2010 yılından bu yana 192 dava açmış olduğunu söyledi.Karayalçın, “İstanbul’un taşına, toprağına hem İstanbul’daki ilçe belediyeleri hem de 9 bakanlık ve birim müdahale edebiliyor. Halkımız uygulanmayan mahkeme kararlarının uygulanmasını sağlayacak güce sahiptir. Bizim bu konudaki umudumuz İstanbul halkıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!