CHP İzmir teşkilatı bayramlaştı

Güncelleme Tarihi:

CHP İzmir teşkilatı bayramlaştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2017 17:01

CHP İzmir teşkilatı bayramlaştı

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı tarafından Ramazan Bayramı nedeniyle düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye personeli arasında çalışmaları sabote edenlerin olduğunu belirterek, çalışmayanlarla yollarını ayırma kararı aldıklarını söyledi.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nın Kültürpark İzmir Sanat Merkezi'nde Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma törenine CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, ilçe başkanları, partililer ve sivil toplum örgütlerinin üyeleri katıldı. Bayramlaşma töreninin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Asuman Ali Güven, "Bu bayramı kırgınlıkla ve maalesef farklı bin heyecanla kutluyoruz. Parlamenter arkadaşımız Enis Berberoğlu'nun hiçbir suçu yoktur. Bu mudur adalet? İktidar basın mensuplarını cezaevine koymada dünya şampiyonu oldu. İşte buna dur demek için hak, hukuk, adalet istiyoruz. İzmir İl Örgütü olarak o günden itibaren yürüyüşe destek olduk. Toplumun her kesimine anlatmaya çalıştık. Adalet arayışının tüm toplum arayışı olmasının mücadelesini verdik. Hep birlikte genel başkanımızın arkasında olacağız ve İstanbul'da büyük bir karşılamayla bu yürüyüşü noktalamak durumundayız. Bu yürüyüş dünyada yapılmış 3'üncü büyük yürüyüştür. Bu adalet yürüyüşü tüm dünyada yankı bulması konusunda büyük özverili çalışmalar ve mücadele vermek zorundadır. Bu hak arayışını hep birlikte Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasında olduğumuzu haykırıyoruz. Adalet istiyoruz, adalet istiyoruz, adalet istiyoruz. Sonuna kadar onu destekliyoruz. Genel başkanımızın yürüyüşü mutlaka zaferle sonuçlanacaktır" dedi.

"AÇ KALABİLİRSİNİZ AMA ADALETSİZ YAŞAYAMAZSINIZ"

İl Başkanı Güven'in ardından kürsüye çıkan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşüne değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bugün ülkenin geldiği durum belli. CHP 1980 yılından beri ilk defa bir eylem koyuyor. İlk defa bir proje gerçekleştiriyor. Bu yürüyüş inançlı insanlar tarafından, bizlerin ve tüm ilçe teşkilatlarının verdiği desteklerle sürdürülüyor. Bu işin finali İstanbul" diye konuştu.

İstanbul ve civarında 25 milyon kişinin yaşadığını belirten Kocaoğlu, "Türkiye'de bir fert yok ki İstanbul'da başını sokacak bir yer bulamasın. Ekonomik durumu iyi olanlar istedikleri yerde kalabilir. Ama kısıtlı olanlar akrabalarında kalsın. Biz bu yürüyüşü sadece CHP Milletvekili Enis Berberoğlu için yapmıyoruz. Sosyal toplumsal olayların bardağı taşıran son bir damlası vardır. Bu damla Enis Berberoğlu olmuştur. Ama bütün tutuklu milletvekilleri, gazeteciler, haksız yere yıllarca tutuklu kalanlar, emeği yenenler, adalet bekleyenler için bu yürüyüşü yapıyoruz. O zaman söylemiştim; aç kalabilirsiniz ama adaletsiz yaşayamazsınız' demiştim. Sadece ve sadece adalet istiyorum diye kürsüden bağırdım. 5.5 sene oldu. Hala adalet arıyoruz, hala adalet bekliyoruz. O zaman bu kadar değildi. Bu sürede adaleti katbekat kaybettik. Bu yürüyüşün, İstanbul'da giriş ve burada yürümede hedefine ulaşacağının ve milyonların yürümesi gerektiğinin altını çiziyorum. Geleceğimiz için mutlaka 4-5 günümüzü İstanbul'da geçirmeliyiz. Tüm aydınların, demokrasiye inananların, hukuk devleti isteyenlerin, cumhuriyeti savunanların yürümesi gerekmektedir. Hepimizin yürümesi gerekmektedir" dedi.

"ÇALIŞMAYAN İNSANLARLA YOLUMU AYIRACAĞIM"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarılan işçilerle ilgili de konuşan Kocaoğlu, bazı belediye çalışanlarının çalışmaları sabote ettiği öne sürerek, "İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanının hümanistliğinden dolayı son dönemde salgın gibi çalışmama, sosyal medyadan onu bunu bombalama, bunu Ulu Önder'e kadar götürme, işi sabote etme gibi personel arasında beyaz yakalı mavi yakalı arasında operasyonla karşı karşıya kalmıştır. Bugüne kadar kimseyi inancından, mezhebinden bölgesinden etnik kökeninden dolayı ne işe almamazlık yaptık ne de işten çıkardık. Ama bıçak kemiğe dayandı. Çalışın kardeşlerim, çalıştırın kardeşlerim. Toplu sözleşmede gelip karşımıza dikiliyorsunuz. Kamu personelinin 3 katı üzerinde ücret alıyorsunuz. Ama çalışan arkadaşlarımız var, onlara canı gönülden teşekkür ediyorum. Ama çalışmayanlar var. Bunlarla biz yolumuzu ayırmak için 15 gün önce toplandık, karar verdik. Bunu ikramiye meselesine bağlamak isteyenler var. Üniversite yıllarımdan bu tarafa emek mücadelesine katıldım. Çalışmayan insanlarla yolumu ayıracağım. Benim kimsenin yasal hakkını kullanmasıyla problemim yoktur. Uzaktan yakından ilgisi yoktur. Çalışanlarla yollarımı ayırmıyorum. Ben çalışmayan, sabote eden, sağa sola hakaret eden insanlarla yollarımı ayırıyorum ve ayırmaya da devam edeceğim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından partililer bayramlaştı.

Mehmet CANDAN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!