CHP İl Başkanlığı'ndan Atatürk Anıtı'na çelenk

Güncelleme Tarihi:

CHP İl Başkanlığından Atatürk Anıtına çelenk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 14:02

CHP İl Başkanlığı'ndan Atatürk Anıtı'na çelenk

Haberin Devamı

Yusuf ÇINAR/ÇORUM,(DHA)-  ÇORUM’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP İl Başkanlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Bugün saat 11.00’de gerçekleştirilen çelenk sunma programına CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı. İlk olarak CHP Çorum İl Başkanı Hasan Suvacı, üzerinde “249 şehidimiz ve gazilerimizin anısına” yazılı çelengi Atatürk Anıtı’na sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
15 Temmuz gibi günlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Suvacı, daha önce hükümeti FETÖ yapılanmasına karşı uyardıklarını, ancak hükümetin dinlemediğini söyledi.  Darbe girişiminin ardından darbe girişimine destek veren herkesin cezasını çekmesi gerektiğini belirten Suvacı, şunları söyledi.  
“Bugün geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da yaşadığımız hain darbe girişiminin yıldönümü. Bundan bir yıl önce akşamüzeri bir kalkışma oldu. Yıllarca bu gerici güçlerin devlet içerisindeki yapılanmasından bahsettik. Az kalsın hükümet, devleti onlara teslim etmek zorunda kalıyordu. Ancak milletimizin dirayeti ve feraseti sayesinde böyle bir şey olmadı. Milletimiz 15 Temmuz’da egemenliğine sahip çıktı. Girişimin ardından darbeye teşebbüs eden herkesin cezasını çekmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle hükümete çağrıda bulunduk. Darbe girişimine destek veren milletvekillerinin de ortaya çıkarılması için çalışma başlatalım dedik. Hükümet kabul etmedi. Biz tekrar yineliyoruz. Bu teklifimiz hala geçerlidir. Darbeye yardım ve yataklık yapan milletvekillerini ortaya çıkarmak için çalışma başlatabiliriz. 15 Temmuz gibi günleri inşallah bir daha yaşamayız. O gece milletimiz büyük bir dirayet gösterdi. 249 adet şehit, binlerce gazi verdik. Allah bir daha o günleri yaşatmasın.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!