CHP İl Başkanı Sancar: Denize dökülecek olan düşman kimdir

Güncelleme Tarihi:

CHP İl Başkanı Sancar: Denize dökülecek olan düşman kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 16:44

CHP İl Başkanı Sancar: Denize dökülecek olan düşman kimdir

Haberin Devamı

Deniz TOKAT/DENİZLİ, (DHA)- CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin referandum için düzenlediği bir mitingde, "16 Nisan bir kurtuluş savaşıdır" sözlerine tepki gösterdi. CHP'li Sancar, "16 Nisan Pazar akşamı denize dökülecek olan düşman kimdir?" diye sordu.
CHP Denizli İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Sancar, Ekonomi Bakanı Zeybekci'nin Çal mitingi sırasında "16 Nisan bir kurtuluş savaşıdır" dediğini hatırlatarak, "Bu referandum eğer bir kurtuluş savaşı ise 16 Nisan Pazar akşamı denize dökülecek olan düşman kimdir? Evet oyu veren mi? Hayır oyu veren mi?" dedi.
AK Parti'nin kentte seçim öncesi yine vaatler vermeye başladığını belirten Sancar, daha önce 7 Haziran Genel Seçimi öncesi vaat olarak 25 bin konut yapımı için dar gelirlilere söz verildiğini, ancak yerine getirilmediğini söyledi. Son olarak Denizli'de 18 bin konut yapımı için karar alındığını belirten Sancar, "Şimdi yine konut vaatleriyle dar gelirli vatandaşımızın aklını çelmeye çalışanlara soruyorum. Bu TOKİ seçimden seçime mi konut yapar, seçimlere bir ay kala mı ilan yapar, ihale yapar, duyuru yapar" dedi.
Sancar referandumda evet diyenlere de hayır diyenlere de herkesi saygı duymaya davet ederek Bakan Zeybekci'ye hitaben şunları söyledi:
"Bırakın vatandaşlarımız hür ve özgür iradeleriyle oy kullansınlar. Sizin göreviniz bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımızın huzur ve mutluluk içinde yaşamasını temin etmek, güvenli bir Referandum geçmesini sağlamaktır. Eğer vatandaşlarımızı verecekleri tercihe göre 'terörist', 'düşman' ilan ederseniz siz bu ülkede demokrasiyi ve özgürlükleri koruyamaz hale gelirsiniz. Sakın unutmayın ki, temsil ettiğiniz Bakanlık Türkiye Cumhuriyeti'nin Ekonomi Bakanlığıdır. AKP'nin Ekonomi Bakanlığı değil."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!