Yıldız, "İçimiz yanıyor"

Güncelleme Tarihi:

Yıldız, İçimiz yanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 14:12

İZMİR'de CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, 10 Ekim Ankara Garı terör saldısının 1. yıldönümü nedeniyle terörü lanetleyerek, "Ne kadar saldırırsanız saldırın. Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız 102 lişinin öldüğü 391 kişinin yaralandığı 10 Ekim Ankara Garı terör saldısının 1. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi: 


"Bundan tam bir yıl önceydi. On binlerce genç, yaşlı, çocuk demeden 10 Ekim'de Ankara'da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplanmıştı. Halkların kardeşliğini savunmak, barış özlemlerini haykırmak, kandan ve savaştan beslenenlere karşı “savaşa inat, barış hemen şimdi' demek için. Türkiye'nin tüm renkleri, barış türküleriyle birlikte halaya durmuştu. Türkiye'nin göbeğinde, Ankara Garı'nın önünde, devletin gözü önünde patlattılar bombalarını. 102 canımızı aldılar aramızdan. Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik.

Bir yıldır yüreğimiz yanıyor, içimiz kanıyor. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyan ediyoruz. Bizler can pazarındayken, polisi gaz bombaları ile üzerimize salanlar utanmadan 'güvenlik zafiyeti yok' dediler.

Yetmedi. Koyduğumuz karanfillere saldırdılar. Yetmedi. Ankara Garı önüne dikilen anıta saldırdılar. Yetmedi. Siyasi sorumluluk almadıkları gibi, bunu ifade edenlere saldırdılar. Daha dün 10'u asker, 8'i sivil 18 evladımızı kurban verdik kör teröre. Bizi korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz. Ne kadar saldırırsanız saldırın. Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!