CHP heyetine anlattılar: Tecrit altındayız

Güncelleme Tarihi:

CHP heyetine anlattılar: Tecrit altındayız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 21:21

CHP Cezaevi İnceleme Komisyonu, Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan Cumhuriyet gazetesinin yazar ve yöneticileri ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, milletvekilleri Necati Yılmaz, Şenal Sarıhan ve Nurettin Demir’den oluşan CHP heyeti hazırladıkları raporda, “Gazeteciler, Ceza İnfaz Kanunu’na aykırı bir uygulamayla karşı karşıya kaldıklarını ifade ediyor. Haklarında 31 adet delil klasörü olan bu isimler, savunma yapmakta zorlandığı koşullar altında tutuluyor” ifadelerine yer verdi. Gazeteciler CHP heyeti aracılığıyla şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

Musa Kart: 9 ay tutuklu kaldıktan sonra hâkim karşısına çıkabileceğiz. Yani önce ceza, sonra savunma.
Kadri Gürsel: Asılsız ve delilsiz suçlamalarla tutuklandık. Bu, insan hakkı ihlalidir. İddianame çıkmış olmasına rağmen uzun tutuklulukla cezalandırılmaya devam ediyoruz. Konuştuklarımın ByLock kullanıp kullanmadığını bilemem. Bana çamur atmaya çalışıyorlar, ama tutmaz.
Murat Sabuncu: Kim olduğunu bilmediğim telefonlar nedeniyle yargılanıyorum. Avukat görüşü haftada bir gün bir saat. Mektup niye yasak? Etkinlik yok. Hafta bir gün bir saat spor. Tam tecrit halindeyiz. Bir haftada 168 saat var, sadece iki saat dışarı çıkabiliyoruz. Bir saat avukatımızla, bir saat aileyle kapalı görüş var.
Akın Atalay: İddianameleri kurgu, biz olgularla çürüteceğiz.
Ahmet Şık: Cemaat yargılaması ile bugünkü yargılama arasındaki tek fark, onlar delil üretiyorlardı, şimdi delile de gerek yok.
Mustafa Kemal Güngör: Cezaevinde nereye dönseniz ya bir milletvekiline, ya bir aydına, ya bir gazeteciye çarpıyorsunuz. Tecrit altındayız. Ortak alan yok.
Güray Öz: Bulabildiğimiz kitapları okuyabiliyoruz, koşullar kötü. 12 Eylül dönemi koşullarında dahi böyle şartlarla karşılaşmadık.
Bülent Utku: OHAL’den kaynaklanan koşullar nedeniyle, görüşme hakkımız başta olmak üzere haklarımız kısıtlanıyor. Tecrit altındayız.

BAKMADAN GEÇME!