CHP heyetinden KUMSEKDER ziyareti

Güncelleme Tarihi:

CHP heyetinden KUMSEKDER ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2018 17:34

CHP heyetinden KUMSEKDER ziyareti

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ve beraberindeki heyet Kumluca Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği'ni (KUMSEKDER) ziyaret etti.

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Başkan Yardımcısı Ramazan Savran, Kumluca İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner, Kumluca Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Bacaksız, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte KUMSEKDER'i ziyaret etti. KUMSEKDER Başkanı Ahmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri ve komisyoncularla sohbet eden heyet, üreticilerin sorunlarını meclisi taşıyacaklarının sözünü verdi.

İl Başkanı Ahmet Kumbul, "Ben de çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Çiftçinin girdileri gün geçtikçe artıyor. Parayı genellikle aracılar ve satıcılar kazanıyor. Devletimizin, üreticileri kesinlikle desteklemesi gerekiyor. Teşvik olmadığı sürece çiftçilerimizin bu işi yürütme şansı yok. Dışarı o kadar bağımlı bir ülkeyiz ki dış ülkelerle ilişkilerimiz bozulduğu vakit, ekonomimiz etkileniyor, turist gelmiyor. Dünyayla ilişkilerimizi düzeltmeliyiz. Yeni pazarlar, alternatif pazarlar oluşturmalıyız" dedi.

Milletvekili Mustafa Akaydın da "Tarım bakanı meslektaşım. İyi bir insan. Tarım bakanı tarımdan anlamalı. Bir cerrahın tarım bakanı olması yanlış. Devlet, gayrisafi milli hasılanın yüzde 1'ini tarımı desteklemek için kullanmak zorunda. Ama bu hükümet döneminde hiçbir zaman yüzde 1 oranında çiftçiye destek verilmedi" diye konuştu.

'YETERLİ TEŞVİK YOK'

Bir komisyoncunun teşviklerle ilgili sorusuna cevap veren Akaydın, "15 Temmuz darbesinden sonra üretimin azalması nedeniyle teşvikler arttı. Teşvikler çiftçilere değil, sanayi ve makine sektörüne. Çiftçiye, tüccara ve hayvancılığa yeterli teşvik yok" dedi.

'SEVE SEVE ADAY OLURUM'

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı da olan Mustafa Akaydın, yeniden belediye başkanlığına aday olup olmayacağı hakkındaki bir soru üzerine de şu yanıtı verdi:

"Devlet ve halk bana güvenerek birçok görev verdi. Genel başkanımız, genel merkezimiz beni aday gösterirse seve seve aday olurum. Aday göstermezlerse de adayımızın kazanması için çalışırım. Belediye başkanı olursam da bir dönem yaparım. Gençlerin önünü açmak lazım."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!