CHP heyeti şehit öğretmenin ailesini ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

CHP heyeti şehit öğretmenin ailesini ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 16:28

CHP heyeti şehit öğretmenin ailesini ziyaret etti

Haberin Devamı

TORUL(Gümüşhane)(DHA) – CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığındaki heyet, PKK'lı teröristlerin Tunceli’de şehit ettiği öğretmen Necmettin Yılmaz'ın Gümüşhane'nin Torul İlçesi’nde yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, Bayburt İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu, Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Tekin Saraçoğlu ve Torul İlçe Başkanı Ali Osman Araz’ın da yer aldığı CHP’liler, şehidin Torul ilçesi Demirkapı Köyü’nde bulunan baba evini ziyaret ettiler, başsağlığı diledikleri aileye Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun taziyelerini de ilettiler.
"ÇOK BÜYÜK ACI HİSSETTİK"
Zİyarette konuşan ve öğretmen Necmettin Yılmaz gibi vatan evlatları olduğu sürece Türk bayrağının indirilemeyeceğini dile getiren Torun, " Çocuklarımızın eğitimi ve geleceğe hazırlanması için mücadele eden, o çocuklara bir şeyler öğreten, hem okul müdürlüğü hem de öğretmenlik yapmaya çalışan, annelerinden ve babalarından daha özenle davranan kardeşimizin böyle elim ve acı bir şekilde terörle yaşamının son bulması Türkiye'yi çok üzdü" dedi. Olay sonrasında herkesin büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Seyit Torun, "Hepimiz bir evladımızı, kardeşimizi kaybetmiş gibi çok büyük bir acı hissettik. Allah böyle bir acıyı bu ülkeye bir daha göstermesin" ifadelerini kullandı. Torun, "Bu ülkeyi asla bölemeyecekler ve bizi birbirimize düşüremeyecekler. İnanıyorum ki daha güzel günlere hep beraber kavuşacağız. Kötü günler geçiriyoruz ama bunları da aşacağız. Artık Necmettin kardeşimiz bizim de evladımız, hepimizin kardeşi. Hepimiz onun aziz hatırasına minnet ve saygı duyuyoruz" diyerek konuşmasını noktaladı.
TARHAN: BU SESİ DUYURMALIYIZ
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan da, “Bu acı Türkiyecin acısı. Yetişmiş ve vatanına, milletine gelecek gençliğe hizmet eden bir kardeşimizi ne yazı ki Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı bu sıkıntılı süreçte şehit verdik. Allah rahmet eylesin. O bizim onurumuz, gururumuz. Ama yılmamamız lazım. yıkılmamız lazım. Bu birlikteliği daha da bir araya gelerek artırmamız gerekiyor” dedi. Tunceli de teröre karşı yürüyüşün gerçekleştirileceğini hatırlatan Tarhan, “Bu sesi duyurmalıyız. Teröre karşı tek vücut olmamız için bir araya gelmemiz gerekir. Duysunlar artık. Biz bir aradayız. Bu vatan bizim, bu topraklar. Şehitlerin kanı yerde kalmayacak diye birlikte mücadele edeceğiz.
YILMAZ: HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN
Eski bir öğretmen olduğunu hatırlatan CHP Tokat Milletvekili Kadim Yılmaz da, “46 sene önce ilk görev yerim Gümüşhane’ydi. O zaman Bayburt buraya bağlıydı. Bayburt’un bir köyüne tayin olarak buraya geldim. Sevgili meslektaşımı rahmetle anıyorum. Tüm şehitlerimizi ailenin de siz komşularının da tüm eğitim camiası ve yurttaşlarımızın da acısını paylaşıyorum. Cenabı hak inşallah kısa sürede bu ülkemizde yanlış emeler peşinde koşanların ve bunların uluslararası işbirlikçilerinin aklını başına devşirir. Bu ülkenin birliğini bütünlüğünü birlikte yaşama kültürüne zarar vermeden bu badireleri atlatırız. Tekrar hepimizin başı sağ olsun” diye konuştu.
YILMAZ: KARDEŞLİĞİMİZİ, BİRLİĞİMİZİ BOZMAYACAĞIZ
CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ise, “Olayın hemen sıcağında duygularımızı en iyi şekilde Tunceli il başkanımız anlattı. Otaya koyduğu ifadeler sadece bizlerin değil bütün Türkiye’nin duygularının yansımasıydı. Gerçekten de duygularımızı en iyi o tercüme etti. Sonrasında Hamit beyden bir ses geldi. Ateşin düştüğü yerden gelen ses diyordu ki, 'Hiçbir acı barışımızı vekardeşliliğimizi bozmayacak' dedi. Görüyoruz ki en fazla acıyı yaşayanlar, en fazla yüreğine ateş düşenler bu ülkenin ve bu toprakların birliğini, bütünlüğünü, kardeşliğimizin kıymetini biliyorlar. Bu bizim dayanacağımız en büyük güçtür. Acılarımız bizi birliğimize ve bütünlüğümüze doğru daha da fazla taşıyor. Ortak acımızı bir aile hukuku içerisine, bir kardeşlik duygusu içerisinde yaşamak üzere geldik. Bütün arkadaşlarımızın duygularını ifade etmek üzere geldik. Bu topraklar üzerinde yaşanan ne kadar sıkıntı varsa onlar da bizim için ortaktır. Kardeşliğimiz birliğimizi bozmayacağız. Gelecek güzel günlerimiz olsun” ifadelerini kullandı.
TERÖRÜN BİR AN ÖNCE SONLANMASINI İSTİYORUZ
Ziyaret için teşekkür eden şehit babası Hamit Yılmaz da, çok zor günler geçirdiklerini belirterek, "Terörün bir an önce sonlanmasını istiyoruz. Kim yetkili ise kimin elinden ne geliyorsa yapmalı. Dağdaki çobanımızdan meclisteki bakanımıza, Cumhurbaşkanımıza kadar herkes bu işte sorumlu Kürt, Türk, Çerkez, Abhaza ben bunların hiçbirini kabul etmiyorum. Biz insanız. Ölüm, insanlığın ölmesidir. Bir kişinin ölmesi, bütün insanlığın ölmesidir. Bu ölüm Habil ile Kabil'den beri devam ediyor. Bunu en aza indirebilmek en büyük temennimiz" dedi, ayrımcılığa izin verilmemesini istedi. Yılmaz, "Kalemle tartışacağız, sohbet edeceğiz. Vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza saygılı bir şekilde daha müreffeh bir devlet, daha özgür bir ülke istiyorum. Pülümür'e gidip çocuğumun şehit edildiği yerde balık tutmak, Karadeniz'e gelip balık, sütlaç yemek, Edirne'ye gidip piknik yapmak istiyorum. Çocuğum inşallah buna bir vesile olur. İyi ki bu milletin bir evladı, bir ferdiyim" diye konuştu.
Torun ve beraberindekiler, daha sonra şehidin köy mezarlığındaki kabrini ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!