CHP Gökçek’i sorgulayacak

ANKARA Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Fazıl Güleken, Belediye meclis kararlarının Büyükşehir’in internet sitesinde yer almaması üzerine yazdığımız “İstanbul imar komiseri Gökçek’i takibe aldı” (22.10.2011) başlıklı yazıya şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

”Ankara Büyükşehir Belediye Meclis kararlarının Ankara Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesinde yayımlanması gerektiği konusunda Hüseyin Sağ’ın BİMER’e yazarak gündeme getirmesi bizleri memnun etmiştir.
Çünkü Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu olarak yıllardır Büyükşehir Belediye Meclisinin kararlarının, tutanaklarının internet sitesinde yayımlanmasının şeffaf belediyecilik açısından çok önemli olduğunu meclis konuşmalarımızda, önergelerimizde defalarca dile getirdik.
Ancak bugüne kadar bunu gerçekleştirmek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in olumsuz tavrı yüzünden bir türlü mümkün olmadı. Sadece meclis kararları değil, kent açısından çok önemli olan imar kararları ve itirazları, askıya çıkan imar planlarının ve itirazlarının da internet sitesinde yayımlanması Ankaralı vatandaşlar, ilgili sivil toplum kuruluşları, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Barolar gibi ilgili meslek kuruluşlarının bilgilenmesi ve saydam belediyecilik açısından da zorunlu olduğu çok açıktır.
Avrupa Birliği ödülü almakla övünen Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, imar itiraz ve kararlarının, imarla ilgili plan itirazları, internet sitesinde yasal ve etik açısından yayımlanması gerekliliğini bir kez daha vurguluyoruz.
İlk meclis toplantısında bu konuda yeniden önerge vereceğimizi bildirir, demokratik ve saydam belediyeciliğin Ankara’da uygulanması için bugüne kadar verdiğimiz uğraş ve mücadeleyi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu olarak bundan sonra da sürdüreceğimizi belirtiriz.”

Haberin Devamı

Kaldırım hakkı istiyorum

BEN Maltepe Strazburg Caddesi’nde eczacılık yapan, daha doğrusu eczacılık yapmaya çalışan bir eczacıyım. Eczanemin bulunduğu yer Anıtkabir’e bir km, TBMM’ye yaklaşık iki km uzaklıkta. Eczanemin üzerinde bulunan cadde tek şeritli bir yoldan ibaret ve buradaki kaldırım adeta enkaz halinde. Her dakika kaldırım üzerinde araçlar park halinde bulunuyor. İnsanlar sürekli yola inip yürümek zorunda kalıyorlar. Gerekli yerlere her türlü başvuruda bulundum ve artık çaresiz kaldım... Polise gün içinde defalarca bildirmeme rağmen ya polis gelmiyor, gelse bile 5 dakika geçmeden yeni bir araç kaldırım üzerine park ediyor.
26 yaşında bir genç olarak ülkemi sevmek, ülkemde bir devlet otoritesinin var olduğunu görmek istiyorum.
Ben ayrıcalık istemiyorum, sadece Başkent’in göbeğine kaldırım istiyorum.
Cumhur SARICI

Yazarın Tüm Yazıları