CHP Gezi'yi ve Nazım'ı anacak

Güncelleme Tarihi:

CHP Geziyi ve Nazımı anacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 09:00

CHP Gezi'yi ve Nazım'ı anacak

Haberin Devamı

CHP İzmir'de Gezi Parkı protestolarının 3'üncü, ünlü şair Nazım Hikmet'in ölümünün 53'üncü yıldönümü nedeniyle "Nazım'dan Gezi'ye Şiir ve Direniş" adlı gece düzenleyecek. 2 Haziran'daki gecede Ataol Behramoğlu, Nihat Behram, Hidayet Karakuş, Hülya Deniz Ünal, Hüseyin Yurttaş ve Tuğrul Keskin şiir okuyup, söyleşi yapacak.

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından 2 Haziran Perşembe günü saat 19.30'da, Tarihi Alsancak Havagazı Fabrikası'nda düzenlenecek, "Nazım'dan Gezi'ye Şiir ve Direniş" adlı etkinlikte Ataol Behramoğlu, Nihat Behram, Hidayet Karakuş, Hülya Deniz Ünal, Hüseyin Yurttaş ve Tuğrul Keskin şiir okuyacak, söyleşi yapacak. Haluk Çetin ve Grup Düş Gezginleri etkinliğin ruhuna uygun şarkılar seslendirecek. Davetiyelerin partinin ilçe başkanlıklarından temin edileceği etkinliğe binlerce kişiyi beklediğini belirten CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, şöyle konuştu:

"Gezi direnişi bir parkın yok olmasını engellemek için ortaya çıkmış ve bu ülkenin gençlerinin daha özgür, daha temiz, daha adaletli bir Türkiye isteklerini dile getirdiği bir direnişe dönüşmüş, büyük bir devrim hareketidir. Gencecik yavrularımızın, AKP iktidarının zulmüne, hukuksuzluğuna, yolsuzluklarına, cumhuriyet düşmanlığına 'artık yeter' demek için tüm Türkiye'yi sokağa döktüğü bir özgürlük hareketidir. Ne yazık ki, bu hareketle daha fazla özgürlük isteyen, 'zulüm dursun' diyen gençlerimiz, faşizan ve hukuk tanımayan iktidarın emirleriyle katledilmiş, sakat bırakılmış ve hapse atılmıştır. Diğer yandan Nazım Hikmet yaşantısı, eserleri ve söylemleriyle özgürlüğü istemiş, vatan ve millet sevdasını anlatmış, baskıya baş kaldırmış büyük bir şairimiz. Hem Gezi'nin, hem de Nazım'ın ruhları tam olarak hayalimizdeki Türkiye'yi anlatıyor."

Elif DEMİRCİ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!