CHP Genişletilmiş Örgüt Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

CHP Genişletilmiş Örgüt Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2015 14:32

- CHP İstanbul Milletvekili Oran: "Siyaset kurumunun halkın sorunlarına çözüm üretmesi ve halkın sorunlarına hizmet etmesi gerekirken, siyasetçiler kendi gündemleriyle halkın gündemini bir anlamda çalıyorlar"

Haberin Devamı

BİLECİK (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, "Siyaset kurumunun halkın sorunlarına çözüm üretmesi ve halkın sorunlarına hizmet etmesi gerekirken, siyasetçiler kendi gündemleriyle halkın gündemini bir anlamda çalıyorlar" dedi.

Partisinin Genişletilmiş Örgüt toplantısına katılmak üzere Bilecik'e gelen Oran, İl Başkanlığını ziyaretinde, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel seçimlerde 30 ili ziyaret ederek AK Parti için oy toplayacağını iddia etti.

Türkiye'nin ve halkın gündemi, önceliklerinin farklı olduğunu anacak siyasetçiler kendi gündemlerini, çıkarlarını ve şahsi ihtiraslarını millete dayattıklarını belirten Oran, şöyle konuştu:

"Bu gerçekten üzücü. Siyaset kurumunun halkın sorunlarına çözüm üretmesi ve halkın sorunlarına hizmet etmesi gerekirken, siyasetçiler kendi gündemleriyle halkın gündemini bir anlamda çalıyorlar. 12. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan şahsiyetin hem seçimlerde AKP üyesi gibi davranacağı ile ilgili, hem seçimlerde bir AKP partizanı gibi davranacağını, 30 il ziyaretleri yapacağını ve partisine oy isteyeceğini geçen hafta tartıştı. Bunu daha önce de söyledik yine söylüyoruz, bu son derece yanlış bir şey. Şu anda 12. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan şahsiyet daha önce başka bir partide siyaset yapmış olabilir ama kendisinden önce de o görevlerde 11 Cumhurbaşkanı oldu, partili Cumhurbaşkanları oldu."

Haberin Devamı

Oran, Bank Asya yönetiminin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devrine ilişkin de "Türkiye'de bir bankaya el konuldu. Bir bankaya el koyulabilir mi? Devlet el koyabilir mi? Serbest piyasada konabilir. Toplumun genel çıkarlarına aykırı davranıyorsa o banka geçmişte de bu yaşandı. Hiçbir Türkiye Cumhuriyeti'nde de bugüne kadar önce Başbakan sonra Cumhurbaşkanı bir bankayı hedef gösterip, bir bankayı tehdit edip, siyasi bir kararla bankaya el konmasına neden olmamıştır. Böyle bir şey kabul edilemez" dedi.

Oran, daha sonra Belediye Kültür sitesinde basına kapalı genişletilmiş örgüt toplantısına katıldı. Oran ayrıca esnaf ziyaretinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!