CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 15:43

- AK Parti Bozüyük İlçe Kadın Kolları üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu

Haberin Devamı

BİLECİK (AA) - AK Parti Bozüyük İlçe Kadın Kolları üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Bozüyük İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülcan Bayraktar, partililerle Bozüyük Adliyesi'ne gelerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hareket ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusu dilekçesini verdi.

Bayraktar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti Kadın Kolları teşkilatı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35'inci genel kurulunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı hakaretlerinden dolayı suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun bir gün Cumhurbaşkanına, diğer bir gün Başbakana hatta bir başka günde kendi partisinin vekiline 'tabloyu kim indirdi? ' diyerek haksız saldırılarda bulunarak bu şekilde ülkenin yoğun ve ciddi gündemini meşgul ettiğini belirten Bayraktar, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Seçilmiş bir kadın vekilin sadece yapmış olduğu bir tespitten dolayı kesin ihraç talebiyle disipline verilmesi partisinin ne kadar özgürlüklere karşı olduğunun bir göstergesidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza hadsizce "diktatör" diyen sayın genel başkan bu kararıyla demokrat mı oluyor? Buradan anlıyoruz ki temel sorun aslında Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun değer yargılarını, insafı ve hakkaniyeti bir tarafa bırakıp derinliği olmayan gündelik siyaseti tercih etmesidir. Kendisine tavsiyemiz artık bir ana muhalefet liderine ve devlet adamlığına yakışan bir duruş ile siyaset yapmasıdır. Kılıçdaroğlu bahse konu olan hakaretleriyle Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunu işlemiştir. Kılıçdaroğlu'nu bir dünya lideri olan kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yaptığı hakaretlere son vermeye ve Türkiye Cumhuriyetinin tüm kutsal değerlerine saygılı olmaya davet ediyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!