CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 13:28

Haberin Devamı

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde AK Parti Şuşehri teşkilatı ve Belediye Başkanı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce, Kadın Kolları Başkanı Nuran Gönel, Gençlik Kolları Başkanı Turgay Şimşek ve bazı partililer, Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurusu dilekçelerini savcılığa verdi.

Yüksel, hükümet konağı önünde yaptığı basın açıklamasında, halkın seçtiği kişilere herkesin saygı duyması gerektiğini belirterek, "Milletin seçtiği, devletin başı olan Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmak, milletimize, devletimize sahip çıkmaktır. Milletin başı olmuş bir kişiye hakaret etmek kimsenin haddi değil. Bunu kabullenmemiz mümkün değil" diye konuştu.

Haberin Devamı

İl Başkanı Yüce de cumhuriyet tarihinde ilk defa halkın hür iradesiyle cumhurbaşkanlığı görevine seçilen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan hakaretin Türk milletine yapıldığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Yüce, "Türk milletinin iradesiyle Cumhurbaşkanlığı görevine gelen sayın Cumhurbaşkanımıza yapılan bu iftiralar yüce Türk milleti adına bizleri üzmüştür. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun söylemleri, yüce Türk milletine yapılmıştır. Çünkü Cumhurbaşkanımızı bu göreve getiren yüce Türk milletidir. Bu söylemi Türk milleti olarak tasvip etmiyoruz. Her zaman Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Bütün muhalefet partilerin çıkardığı adaylara rağmen ezici bir çoğunlukla halkın sevgisiyle seçilmiş, Cumhurbaşkanımıza hakareti kabul etmemiz mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!