CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Eremenek'te

Güncelleme Tarihi:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Eremenekte
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 12:30

- Kılıçdaroğlu, maden faciasında yaşamını yitiren Tezcan Gökçe ve Mehmet Tokat'ın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu

Haberin Devamı

KARAMAN (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden kazasında yaşamını yitiren Tezcan Gökçe ve Mehmet Tokat'ın evlerini ziyaret ederek ailelerine başsağlığı diledi.

Dün cansız bedenlerine ulaşılan 5 işçinin cenaze törenine katılmak üzere helikopterle Eremenek'e bağlı Kazancı beldesine gelen Kılıçdaroğlu, buradan karayoluyla 19 Kasım'da toprağa verilen işçilerden Tezcan Gökçe'nin beldeye bağlı Gökçeler Mahallesi'ndeki evine gitti.

Burada; "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı?" diyerek acıyı hafızalara kazıyan anne Ayşe Gökçe ve baba Recep Gökçe tarafından kapıda karşılanan Kılıçdaroğlu, aileyle beraber eve girdi.

Başsağlığı dileklerini sunan Kılıçdaroğlu, anne Ayşe ve baba Recep Gökçe ile bir süre sohbet etti. Bu sırada Ayşe ninenin gözyaşı döktüğü görüldü. Ziyarete eşlik eden Kazancı Belediye Başkanı Uğuz Tekin, Gökçe ailesinin evinin Belediye ve bir televizyon programının katkılarıyla tamir ve bakımının yapılacağını belirtti.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, Başkan Tekin'e dönerek, "Hadi bakalım, belediye başkanı olarak bir şeyler yap" dedi.

Kılıçdaroğlu, baba Recep Gökçe'ye, kendilerinden bir isteklerinin olup olmadığını sordu. Baba Gökçe ise "Herhangi bir isteğim yok" cevabını verdi. Kılıçdaroğlu ardından evden ayrıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, ardından, cansız bedenine ulaşıldıktan sonra Tezcan Gökçe ile aynı gün toprağa verilen Mehmet Tokat'ın evine geçti. Burada da baba Ahmet ve anne Ayşe Tokat'a başsağlığı dileklerini sunan Kılıçdaroğlu, madencinin oğlu Hasan Tokat'ı sevdi.

Madencinin kardeşi Mustafa Tokat ile de sohbet eden Kılıçdaroğlu, Açıköğretim Maliye okduğunu öğrendiği Mustafa Tokat'a "Seninle meslektaşmışız" dedi.

Öte yandan Kazancı Belediyesinin, her iki ailenin de evinin önünü kum dökerek düzenlediği görüldü.

Kılıçdaroğlu, mahalledeki ziyaretlerinin ardından belde merkezine geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!