CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Deniz Feneri failleri Cumhurbaşkanı uçağında

Güncelleme Tarihi:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Deniz Feneri failleri Cumhurbaşkanı uçağında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2015 01:26

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Batum’a özel uçakla indikten sonra buradan karayoluyla Artvin’in Sarp Sınır Kapısı üzerinden Türkiye’ye geldi.

Haberin Devamı

Tampon bölgede çiçeklerle karşılanan Kılıçdaroğlu, Artvin meydanındaki mitingde şunları söyledi:

BİRİNİ İKNA EDECEKSİNİZ
“Sandığa giderken sizden bir söz istiyorum. Geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş bir vatandaşı beraberinizde götürün. Türkiye’nin yeni ve ahlaklı bir siyasete ihtiyacı var. Türkiye çok bunaldı ve gerildi. Ülkede gerginlik var. ‘Gel beraber gidelim, oyumuzu bu kez altı okun mührüne ‘evet’ diye basalım’ diyeceksiniz. ‘Neden CHP’ye oy vereyim?’ diye sorması halinde ona iktidarın 13 yıldır ülkeyi tek başına yönettiğini hatırlatacaksınız. 13 yılın sonunda ne oldu? 6 milyon 200 bin işsizimiz, 17 milyon yoksulumuz var. ‘13 yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz. Sen köşeyi döndün, yandaşların köşeyi döndü, çoluk çocuk köşeyi döndünüz. Peki bu vatandaşı sen hiç düşünmedin mi?’ diye sormayacak mısınız? Vatandaşa söyleyin. Yeniden başlayacağız, yeni, güzel ve onurlu bir sayfa açacağız. Alacaksınız birini, onu ikna edeceksiniz ve sandığa götüreceksiniz. CHP’yi tek başına iktidar yapacaksınız.

MAFYAYA MI BAŞVURACAĞIZ

Deniz Feneri felaketini, binlerce kişinin nasıl soyulduğunu biliyorsunuz. Şimdi ne oldu? Beraat ettiler. Yahu ne beraatı? Almanya’da hâkim, ‘Asıl failler Türkiye’de’ diyordu. Şimdi asıl failler bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nın uçağında yer alıyor. Bu ayıbı taşıyamıyoruz. Ayıp oluyor, yakışmıyor Türkiye’ye, siyasetimize ve inancımıza. Adalet son sığınağımız ve kalemizdir. Adaleti sağlamazsanız nereye gidecek bu millet? Yer altında mafyaya mı başvuracağız adaleti sağlamak için?

DOLAR VE ENFLASYON

Dolar ve enflasyon aldı başını gidiyor. Saman ithal eden ülke haline döndük. Eskiden Ortadoğu’yu beslerdik, şimdi canlı hayvan ithal ediyoruz. Hangi sorunumuzu çözdüler? Dış politika da battı. Diyorlar ki, ‘CHP iktidara gelirse istikrar bozulur’. Bu memlekette istikrar ve huzur mu kaldı? CHP gelecek, istikrarı, huzuru, barışı ve kardeşliği yeniden sağlayacak. CHP gelirse dolar ve faiz yükselecek esnaf perişan olacakmış.
Esnaf zaten perişan olmuş. Yeni bir başlangıca ihtiyacımız var.”

Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitingde de konuşan Kılıçdaroğlu, “Onların üzüntüsü, ‘hortumcu nasıl kaybeder’. Benim de derdim hortumcuya para kaptırmamak. Aramızda dağlar kadar fark var, Ağrı Dağı kadar fark var aramızda” dedi.

BAKMADAN GEÇME!