CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz’dan Bakan Fakıbaba’ya soru önergesi

Güncelleme Tarihi:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz’dan Bakan Fakıbaba’ya soru önergesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 15:04

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz’dan Bakan Fakıbaba’ya soru önergesi

Haberin Devamı

Deniz BAŞLI/ARDAHAN (DHA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya verdiği soru önergesinde, çiftçilerin bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle mağdur olduklarını belirtti.
    Öztürk, Ardahan'da yaşayan yurttaşlarımızın büyük bir çoğunluğunun geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olduğunu belirterek, "Bu yıl yaşanan aşırı sıcaklık ve kuraklık nedeniyle Ardahan halkı ciddi sorunlar ve mağduriyetler yaşamış, mahsulleri ürün vermemiştir. Ot azlığı tarımın yanında hayvancılığı da olumsuz yönde etkilemiştir. Çiçeklerin yok denecek kadar az olması ise arıcılığı bitirme noktasına getirmiştir. Tarım kredisi almış vatandaşlar kredilerini, gelir elde edemedikleri için ödeyememektedir" diye konuştu.
    Öztürk, soru önergesinde Bakan Fakıbaba'ya şunları sordu: "Ardahan'da bu yıl yaşadığı kuraklık sorunu incelenerek, durum tespiti yapılmış mıdır?  Ardahan ilinde çiftçi kayıt sisteminde kayıtlı toplamda kaç çiftçi bulunmaktadır? Tarıma elverişli ve ekili arazi toplamı nedir? Son 15 yıl baz alındığında çiftçi sayısı ve ekili arazi toplamı yıl bazında olmak üzere nedir? Kuraklık nedeniyle mağdur olan ve kredi borçlarını ödeyemeyen çiftçiler hakkındaki görüşünüz nedir? Söz konusu çiftçilerin kredi borçlarını ertelemeyi  düşünüyor musunuz? Tarım ve Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın mağduriyetleri nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz? Yaşanan kuraklık nedeniyle  Ardahanda saman fiyatlarının ciddi oranda arttığı görülmektedir. Ardahanda saman fiyatlarının seyri izlenmekte midir? Geçen yıla oranla ne kadarlık bir fiyat artışı olmuştur? Son 5 yılda Türkiye genelinde miktar ve fiyat bazında ne kadarlık saman ithal yapılmıştır? Kuraklığın sebebi olarak Çoruh Nehri üzerinde faaliyete giren ve yapımı devam eden HES'lerin ÇED raporları hazırlanırken tarım arazileri göz önünde bulundurulmuş mudur?"

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!