CHP Düzce İl Başkanı'na yumruklu saldırı

Güncelleme Tarihi:

CHP Düzce İl Başkanına yumruklu saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 16:20

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, otomobiliyle evine giderken önünü başka bir otomobil ile kesen Cengiz D. ve Cemal Ü. tarafından dövüldü. 2 kişi gözaltına alınırken, Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Üçüncü, dayak anına ilişkin videoyu, ’Düzce’de hain, ajan, vatana ihanet eden CHP İl Başkanını istemiyoruz’ notuyla Facebook hesabında paylaştı.

Haberin Devamı

Olay, saat 14.30 sıralarında Fevzi Çakmak Mahallesi’nde meydana geldi. CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, iddiaya göre kendi kullandığı otomobille Şıralık Mahallesi’ndeki evine giderken, önüne geçen 81 BD 228 plakalı otomobil ile durduruldu. Araçtan inen Cengiz D. ve Cemal Ü., ’Sen vatan hainisin’ diyerek Zekeriya Tozan’a saldırdı. Tozan, aldığı darbelerle yere düşürken, 2 kişi otomobile binerek kaçtı.

TOZAN: BU SİYASİ BİR SALDIRIDIR
Tozan’ın polise haber vermesi üzerine Cengiz D. ve Cemal Ü., kısa süre sonra yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, ilk ifadelerinde yol verme meselesi yüzünden aralarında tartışma çıktığını, bunun sonucunda Tozan’ı dövdüklerini ileri sürdü. Polis merkezine giderek şikayetçi olan İl Başkanı Zekeriya Tozan ise saldırının siyasi olduğunu söyleyerek, "Basit bir kaza süsü verdiler. ’Ne oluyor’? dediğimde, ’Sen vatan hainisin’ dediler ve saldırdılar. Bu siyasi bir saldırıdır" dedi.



Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Üçüncü, dayak anına ilişkin cep telefonuyla çekilen videoyu, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabında, ’Düzce’de hain, ajan, vatana ihanet eden CHP İl Başkanını istemiyoruz. Varsa vatan hainleri, sıraya girsinler. Birgün birinizi, bir gün hepinizi’ notuyla paylaştı. 

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı ise saldırı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde: "Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma işlemlerine başlanmıştır. Olayın şüphelileri olarak değerlendirilen ve tüzel kişiliğe haiz bir dernek başkanı olan İsa Ü. ile aynı derneğe üye oldukları beyan edilen Raşit A., Cengiz C. isimli şahıslar Cumhuriyet Başsavcılığımız talimatı ile kolluk birimlerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmış, kollukta ifade işlemleri devam etmektedir. Şüpheli İsa Ü'nün sosyal medyada paylaştığı görüntüler ve yazılar ile ilgili olarak ayrıca soruşturma yürütülmektedir. Soruşturmanın titizlikle devam ettiği, soruşturmanın derdest olduğu, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği hususları kamuoyuna saygıyla duyurulur."

CHP'Lİ BÖKE DÜZCE'DE
CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, olayın ardından Antalya Milletvekili Devrim Kök ile birlikte Düzce'ye geldi. Partisinin il başkanlığında açıklama yapan Böke, olayı şiddetle kınadığını söyledi. Türkiye siyaseti için dönemeç olan bir olayla karşı karşıya olduklarını ifade eden Böke, şöyle konuştu: "Öncelikle İl Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kendisinin hızla ayaklandığı aydınlık, özgür, hukuk devleti üzerine inşa edilmiş demokratik bir Türkiye mücadelesini vermeye devam etmesini istiyoruz. Yaşanmış olan bu olay Türkiye’nin nasıl bir faşist düzen içerisinde olduğunun en somut örneklerinden biridir. Bu bir adli olay değildir. Bu bir siyasi saldırıdır. Türkiye’de toplumu, akılları ve sokakları bu şiddete asla teslim etmeyeceğiz. Bu şiddeti doğuran siyasi dil değişene kadar, bu şiddeti destekleyen siyasi yaklaşım değişene kadar mücadelemizi vermeye devam edeceğiz."

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise Tozan'ı hastanedeki ziyaretinden sonra şu açıklamayı yaptı: "Bugün burada yaşananlar Türkiye’nin ne noktaya gittiğini gösteriyor. Eşkıya şehre inmiş. CHP’nin Düzce il başkanına saldırıyorlar. Bunu kameraya çekip sosyal medya üzerinden mesaj veriyorlar. Tehdit ediyorlar. Bu gücü nereden alıyorsunuz. CHP İl Başkanına saldırabilecek kadar cesareti kim veriyor. Hem saldırıyorsun hem sosyal medyada görüntüleri yayınlıyorsun, hem tehdit ediyorsun. Bunların arkasında kim varsa gereken cezayı alacaklar. Bu açıkça terör eylemidir. Bunu meclise ve ülke gündemine taşıyacağız. Buna sessiz kalmamız mümkün olamaz. İl Başkanına yapılan bu saldırı tüm Türkiye’ye yapılan saldırıdır. Sen kimsin benim il başkanıma vatan haini diyeceksin."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!