CHP’den barış mitingleri

Güncelleme Tarihi:

CHP’den barış mitingleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2013 01:45

Suriye’ye operasyon için yeni tezkere gerektiğini savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin “Biz CHP olarak bu gidişata ‘dur’ demek amacıyla önümüzdeki günlerde çeşitli bölgelerde ‘savaşa hayır’ mitingleri yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Suriye’ye operasyon yapılması halinde yeni bir tezkereye ihtiyaç olmadığını söylediği için Başbakan Tayyip Erdoğan’a, “Yüce Divanlık suç işlemiş olursunuz” diye seslendi. Tekin, önümüzdeki günlerde “Savaşa Hayır” mitingleri düzenleyeceklerini de açıkladı. Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan’ın önceki gün yayınlanan “Millete Hizmet Yolunda” konuşmasındaki sözlerini şöyle eleştirdi.

SUÇ İŞLEMEKTE

“Sayın Başbakan önceki gün ‘Sureyi konusunda yeni bir tezkereye ihtiyaç yok; mevcut tezkere buna cevap verebilir’ dedi. Herhalde hukukçuları Başbakan’ı bu konuda uyarmış olmalı. Çünkü kullandığı cümleler Yüce Divan’lık cümlelerdir. Başbakan’ın atıf yaptığı daha önceki tezkere, Suriye’nin bir uçağımızı düşürmesi üzerine çıkarılmıştır. Buna tüm partiler destek verdi. Ama bugün savaş çığırtkanlığı söz konusu. Yani ortada yepyeni bir durum ve yepyeni bir olasılık var. O nedenle yeni bir tezkere getirmeli. Aksi taktirde suç işlemiş olacaktır.

BARIŞ GÜNÜNDE

Haberin Devamı

Bütün dünya 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlarken, bir gün önce Başbakan’ın savaş çığırtkanlığı yapması dehşet vericidir. Kamuoyu buna dikkat etmeli. Bütün dünya karşı dururken Başbakan, kendi iç politika çıkmazlarını gidermek için tam tersi davranıyor, savaş istiyor. Biz CHP olarak bu gidişata ‘dur’ demek amacıyla önümüzdeki günlerde çeşitli bölgelerde ‘savaşa hayır’ mitingleri yapacağız. Bütün kamuoyunu da bu duyarlılığımıza sahip çıkmaya çağırıyorum.”

SAVAŞA SOKMAK İSTİYORLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, İngiltere’de Avam Kamarası’nın, Suriye’ye yapılacak olası bir askeri müdahaleye katılma önergesini reddettiğini, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama’nın ise Suriye’ye askeri müdahale öncesi ABD Kongresi’nden onay isteyeceğini söylediğini hatırlattı. Suriye’ye müdahalenin asli aktörlerinin parlamentolarına bu tarihi konuyu taşırken, AK Parti’nin bundan kaçtığını iddia eden Toprak, “AKP, TBMM’yi yok saymaktadır. AKP milletin iradesini hiçe sayarak ülkeyi savaşa sokmaya çalışmaktadır. Milyonlarca Müslüman’ın ölmesi AKP’ye ne kazandıracak?” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!