CHP’de bekçilik onurdur

Güncelleme Tarihi:

CHP’de bekçilik onurdur
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2013 02:04

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın kendisine ‘CHP Genel Müdürü’ diye seslenmesini eleştirerek, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin değil genel müdürü, bekçisi olmak benim için onurdur” dedi.

Haberin Devamı

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Bana memur Kemal dedi, eyvallah dedik. Çiftçi, esnaf, emekli Kemal dedi, eyvallah dedik. Hepsi ile iftihar ederim. Ama sen sokaklara çık bak bakalım sana ne diyorlar? Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Başbakan yolsuzluk yapanları savunuyor. Yolsuzluk yaptılar ortaya çıktı. Çıktı ama hemen arkadan ‘Efendim devlette çeteler var’ dedi. Bu çeteler senin yolsuzluğunu ortaya çıkardıktan sonra mı aklına geldi? Sormayacak mıyız? Malı götüreceksin, 7 sülalen köşeyi dönecek, millete din iman edebiyatı yapıp kandıracaksın. Artık kandırtmayacağız bu milleti. Sen ayakkabı kutusu partisisin artık. ‘Yırtık ayakkabı ile siyasete girdim’ diyordu. O yırtık ayakkabıları koyduğun kutunun içinde milyon dolarlar çıkıyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorsun sen.

Haberin Devamı


ERGENEKONCU DİYORDUN

Efendim diyor ki, ‘Orduya da kumpas kurdular’. Yeni mi aklın başına geldi senin? Biz orduya haksız iddianamelerle gölge düşürülüyor dediğimiz zaman Ergenekoncu diye suçluyordun. Samimi değilsin. Sana bir tek önerim var. Aklını başına topla ve milletin yakasından düş. Çeteler var diyor devletin içinde. Ya 11 yıldır sen bu ülkeyi yönetiyorsun. Efendim onlar yargıyı ele geçirmişler, bürokrasiyi ele geçirmişler. Sen değil miydin onlara dönüp ‘ya arkadaş ne istedin de biz vermedik’ diyen? 2 yüzlü siyaset bunların yaptığı. Köşeyi döner kul hakkı yerler, öbür tarafa döner din iman edebiyatı yaparlar. Bunları tanıyacağız. Bunlar yetimin hakkına göz koyanlardır. Tüyü bitmemiş yetimin aşına göz koyanlardır. Bunlar engerekler ve çıngıraklı yılanlardır. Bunlar böyledir. Siz hiçbir ülkenin başbakanının hırsızları serbest bırakıp polislerin, savcıların peşine düştüğünü gördünüz mü? Şimdi gördünüz. O ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti. O ülkenin başbakanı, hırsızlıkları rüşveti koruyan başbakanın adı Recep Tayyip Erdoğan.

BEN SENİ TANIRIM

Ne diyor Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu? Operasyon kime karşı yapılır? Çetelere karşı yapılır. Cemaat’le iktidar çarpışıyormuş. Ben cemaat ya da başka bir şey anlamam. Ülkeyi kim yönetiyorsa benim muhatabım odur. Devletin içinde çete varsa 11 yıldır niye konuşmadın? Yolsuzluğun ortaya çıkınca mı çete aklına geliyor. Sen çete reisisin ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorsun.

Haberin Devamı

SARIGÜL SİZE EMANET

İstanbul güzel bir kent. Hepiniz çok şanslısınız. İstanbul’u bir uygarlık kenti haline getirmek, eski kimliğine getirmek gerekiyor. 20 yıldır yönettiler bir sorunun bile çözemediler. 81 il eşittir İstanbul’dur. Bu binayı açmak iktidarın kapısını açmaktır. Mustafa Sarıgül’ü önce Allah’a sonra size emanet ediyorum.

CHP İstanbul İl ve İktidara Hazırlık Merkezi’nin açılışı için Ankara’dan İstanbul’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Atatürk Havalimanı’nda bazılarının ellerinde ayakkabı kutuları bulunan binlerce kişi karşıladı. Kılıçdaroğlu, ilk olarak VIP Salonu’nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve parti yöneticileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu ile birlikte VIP Salonu’ndan çıkan parti yöneticileri sevgi gösterileri nedeniyle ezilme tehlikesi atlattı. Kılıçdaroğlu ile Sarıgül’ün havalimanından çıkması izdiham nedeniyle 1 saat sürdü. Kılıçdaroğlu ve Sarıgül, E-5 Karayolu’nu kullanarak, saat 15.00’te açılması planlanan Seyrantepe’deki merkeze doğru yola çıktı. Konvoyun E-5’te sık sık durması İstanbul trafiğini de kilitledi. Yaklaşık 5 saat süren bir yolculuk sonunda Seyrantepe’ye gelen Kılıçdaroğlu’nu 10 bini aşkın partili karşıladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!