CHP Bursa İl Örgütü Cumhuriyet Bayramı’nı Cumhuriyet Yürüyüşü ile kutladı

Güncelleme Tarihi:

CHP Bursa İl Örgütü Cumhuriyet Bayramı’nı Cumhuriyet Yürüyüşü ile kutladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2017 19:51

CHP Bursa İl Örgütü Cumhuriyet Bayramı’nı Cumhuriyet Yürüyüşü ile kutladı

Haberin Devamı

BURSA,(DHA)- CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Bursa İl Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Heykel Atatürk Anıtı önünde düzenlediği törenle kutladı. Cumhuriyet Yürüyüşü ile başlayan kutlama programı yoğun ilgi gördü.

CHP Bursa İl Örgütü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Cumhuriyet Yürüyüşü ile kutladı. Yürüyüşün ardından Heykel Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törende CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, Milletvekilleri Ceyhun İrgil, Erkan Aydın ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İl Yöneticileri, İlçe Başkanları ve çok sayıda partili de hazır bulundu. Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının selamlama konuşmalarının ardından söz alan İl Başkanı Şadi Özdemir,  Cumhuriyetin hangi koşullarda kurulduğunu gayet iyi bildiklerini ifade ederek, “Biz o günün koşullarının bugünün koşullarından daha zor olduğunu da biliyoruz. Şundan emin olunuz ki sizler burada olduğunuz sürece, sizler gibi buraya gelemeyen Cumhuriyete sevdalı, Mustafa Kemal Atatürk sevgisini yüreğinde taşıyan dostlarımız olduğu sürece Cumhuriyetimizin hiçbir zaman sırtı yere gelmeyecektir. Cumhuriyetle sorunu olanlar bilsin ki bir gün onlar yok olup gidecekler ama cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır” dedi.

İl Başkanı Özdemir’in ardından İl Örgütü adına konuşma yapan İl Sekreteri Muharrem Or da ülkenin son yıllarda yaşadığı süreçte Cumhuriyet’in ve parlamenter sistemin öneminin daha iyi anlaşıldığına dikkat çekerek, “Bizler bu uğurda canımız pahasına mücadeleye devam edecek, demokrasiyi, adaleti, insan hak ve özgürlüklerini, barışı, kardeşliği ve hoşgörüyü, bilimi ve sanatı ülkemizde yeniden hakim kılana kadar da durmayacağız ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!