CHP, Bodrum basını ile buluştu

Güncelleme Tarihi:

CHP, Bodrum basını ile buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 14:26

CHP, Bodrum basını ile buluştu

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Bodrum İlçe Teşkilatı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününedeniyle, ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, gazetecilerin gününü kutlayıp, "İş güvencesi olmadan, üzerlerindeki baskıların gölgesinde bin bir güçlükle yayın hayatına devam eden yerel basınımız ideallerine ve ilkelerine tutunarak emperyalist baskılara karşı durmaya çalışmaktadır" dedi.

CHP Bodrum İlçe Binasında yapılan gazetecilerle buluşma toplantısına CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen'in yanı sıra CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğolu, CHP Bodrum İlçe Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık, CHP'li Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri ile çok sayıda partili ve basın mensupları katıldı. CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen toplantıyı düzenlemekteki amaçlarının Bodrum'da görev yapan ulusal ve yerel basınla bir araya gelerek, mesleki anlamda yaşadıkları sıkıntıları dile getirmelerine aracılık etmek olduğunu belirtti.

Başkan Seymen, bugün gelinen noktada basın dünyasına şöyle bir baktıklarında meslekte çalışanların ekonomik ve sosyal durumlarının hiç de iyi bir yerde olmadığını gördüklerini belirtip, "İş güvencesi olmadan, üzerlerindeki baskıların gölgesinde binbir güçlükle yayın hayatına devam eden yerel basınımız ideallerine ve ilkelerine tutunarak emperyalist baskılara karşı durmaya çalışmaktadır" dedi.

Seymen, "Büyük dünya savaşlarının medya üzerinden yapıldığı, dünyada, basın özgürlüğü sıralamasında 175 ülke arasında son sıralarda yer alıyoruz. Geçen 31 Aralık itibariyle Türkiye cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan 13'ü imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü, 146 gazeteci var. Bugünlerde vatansever gazeteci arkadaşlara daha fazla ihtiyacımız var. Çağdaş ve açık bir toplumun tüm kuralları ve kurumlarıyla işlerlik kazanmasında basının yeri asla göz ardı edilemez. Çok önemli süreçlerden geçtiğimiz bu günlerde basın mensuplarımıza gerçeklerin düzgün bir şekilde topluma iletilmesi noktasında çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Basın mensuplarımızca objektif, tarafsız, cesurca bir tavrın sergilenmesi ideal bir toplumun oluşumuna da büyük katkılar sağlayacaktır. Bu buluşma vesilesiyle, Türkiye genelinde öldürülmüş başta Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı, Çetin Emeç, Metin Göktepe ve daha ismini burada sayamadığımız 77 gazeteciyi rahmetle anıyorum. Basın çalışanlarının başta özlük haklarının iyileştirilmesi ve daha iyi şartlarda, özgür bir şekilde görev yapar hale gelmesi dileklerimizle, tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum" dedi.

Konuşmanın ardından çeşitli yiyecek ve içeceğin ikram edildiği toplantıda CHP'li İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Bodrum Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyeleri gazetecilerle sohbet ederek, Bodrum'daki sıkıntılarını dinledi.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!