CHP Balıkesir İl Başkanlığı'na Sarı aday

Güncelleme Tarihi:

CHP Balıkesir İl Başkanlığına Sarı aday
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 10:08

CHP Balıkesir İl Başkanlığı'na Sarı aday

Haberin Devamı

KARESİ Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Serkan Sarı, 7 Ocak'ta yapılacak CHP Balıkesir İl Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Balıkesir'de CHP İl Başkanlığı'nın 7 Ocak'ta yapacağı İl Kongresi'nde il başkanlığına aday olduğunu açıklayan Karesi Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Serkan Sarı, Balıkesir'de CHP'nin TBMM'ye gönderdiği milletvekili sayısını arttıracaklarını söyledi. Parti binasında yaptığı basın toplantısında Sarı'yı ilk tebrik eden kendi adaylığı konusunda henüz bir açıklama yapmayan CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki oldu. Biçki, seçimi kim kazanırsa kazansın, CHP için çalışacaklarını, küskünlük dargınlık olmayacağını, partide çekişmelere yer verilmeyeceğini dile getirdi. Partide kadınlara ve gençlere daha çok önem verileceğini söyleyen Serkan Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile 20 ilçenin belediye başkanlıklarını alacaklarını öne sürdü. CHP'yi önce belediye seçimlerinde sonra da Türkiye'de iktidar yapmak için çalışacağını belirten Sarı, "Bu görevler benim için bir mevki değil, bir mevzi olacak. Asla buraları bir basamak olarak kullanmayacağım. Daha yapıcı bir siyaset anlayışını benimseyeceğiz. Çözümün parçası olacağız. Tarlada, fabrikada, sokaklarda siyaset yapacağız. Başarıları destekleyip başarısızlıkları düzeltmek için çalışacağız. Çözüm üreten olacağız" dedi.

"KADINLARIMIZIN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ"

Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde hiç olmadığı kadar sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ileri süren Serkan Sarı şöyle konuştu:

"Ülke olağanüstü halin karanlığında tek adam rejimi ile yönetiliyor. AKP iktidara geldiği günden beri Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kurumlarını birer birer yok etti. Ülkemizi artık yönetemez duruma geldi. Ekonomik sıkıntılar ortada. Türk Lirası her geçen gün değer kaybediyor. Yanlış ekonomik politikalar sebebi ile vatandaşlarımız yoksulluğa mahkum ediliyor. Bu hükümet üretimden uzaklaşmış çiftçi, köylü, sanayici üretim yapamaz duruma gelmiştir. Yandaşlara 94 yıllık Cumhuriyetimizin bütün birikimleri peşkeş çekilmiştir. Sınırlarımızda yaşanan gelişmelere karşı doğru politikalar izlenememiştir. Eğitim sistemimiz çökmüştür. Bütün bu olumsuzluklara dur diyebilecek tek bir güç vardır o da CHP'dir. Artık ülkemizin CHP tarafından yönetilmesi gerekiyor. Yönetim kurulumuzu yüzde 50 oranında artırarak daha etkin, daha geniş, katılımcı ve çoğulcu bir anlayışla partimizi yöneteceğiz. İlçelerimiz arasında dayanışma sağlayacağız. Gençlik örgütümüzü aktifleştirecek, gençlik kampları ve sosyal kültürel etkinlikler ile gençlerimizi kazanacağız. Kadınların parti içinde ayrıştırılmasına karşıyım. Sadece kadın kolları ile sınırlandırılmamalı. Kadınlarımız artık bundan sonra siyasetin dışında kalmayacak, aktif, istekli, mücadeleci, yürekli kadınlarımızın önünü açacağız. Parti içi pozitif ayrımcı bir politika sürdürerek, kadınlarımıza sahada daha çok destek vereceğiz"

Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!