CHP Bakan'dan AKP'li Kaya'ya tepki

Güncelleme Tarihi:

CHP Bakandan AKPli Kayaya tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 11:31

CHP Bakan'dan AKP'li Kaya'ya tepki

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, AKP İzmir Milletvekili Atilla Kaya'nın öfkesi ve saldırgan üslubunun İzmir'in uzlaşı ve barışçıl kültürüne zarar verdiğini, "Sivil toplum önderlerini, Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ve CHP'lileri terörü cesaretlendirmekle suçlayan Atilla Kaya'nın hiç mi yüzü kızarmıyor?" dedi.

EGİAD Başkanı Seda Kaya'yı teröre destek vermekle suçlayan Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya'ya bir tepki de CHP Milletvekili Murat Bakan'dan geldi. Ölümlerin ve acıların yarıştırıldığı, ortak tutabileceğimiz bir yasın bile kalmadığı korkunç bir dönemden geçildiğini belirten Bakan, "5 aylık milletvekilliğimiz süresince 3 intihar bombacısı ülkenin başkentinde kendini patlattı, onlarca yurttaşımız sivil asker hayatını kaybetti. Belçika'da, terör saldırısı sonucu iki bakan istifa ederken bizim ülkemizde bakanlar Cibuti'de bakanlık yapar gibi bir tavır içinde" dedi.

AKP İzmir Milletvekili Atilla Kaya'nın her konuşmasında birilerini hedef aldığını, bu öfkeli ve saldırgan tutumunun İzmir'in uzlaşı ve barışçıl kültürüne zarar verdiğini anlatan Murat Bakan, "Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, AKP'nin tüm siyasi temsilcileri kullandıkları dil ve üslupla bugün toplumda kendinden olmayan herkese öfke duymakta, tüm muhalif kesimleri düşman ilan etmektedir. AKP İzmir Milletvekili Atilla Kaya sanki Türkiye'de terörden EGİAD Başkanı sorumluymuş gibi bir tavır içerisinde. Atilla Kaya, EGİAD Başkanı'nı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ve partimizi hedef alan açıklamalar yaparak İzmir'in uzlaşı ve barışçıl kültürüne, öfkesi ve saldırgan üslubu ile zarar vermektedir. Siyasetin sorunlara çözüm üretme makamı olduğunu, kendisinin de iktidar partisinin milletvekili olduğunu hatırlaması gerekir" dedi.

Terörle mücadele konusunda, teröre karşı tüm siyasi partilerin net ve şeffaf tutum takınması gerektiğini vurgulayan Murat Bakan, çözüm için parlamentoyu adres gösterip meşru zeminde yapılan müzakerelerle çözümlenmesi gerektiğini yineledi. Ak Parti Milletvekili Atilla Kaya'yı 'kendinden olmayan herkesi terörist' ilan etme çabaları ve karalamalarını bir kenara bırakarak ülkede akan kanı durdurmak için bir şeyler yapmaya davet eden Murat Bakan, "Kendisine, bu agresif tavırların ve nefret söylemlerinin hiçbir siyasiye katkı sağlamayacağını, parlamentodaki görevimizin üretkenlik temelinde siyaset yapmak ve toplumu kutuplaştırmak yerine sorunların çözümü noktasında uzlaşıyla hareket etmek gerektiğini hatırlatırım" dedi.

İZMİR (DHA)

FOTO

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!