CHP Aydın'dan da o tasarıya tepki

Güncelleme Tarihi:

CHP Aydından da o tasarıya tepki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2017 18:22

CHP Aydın'dan da o tasarıya tepki

Haberin Devamı

CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, yeni torba yasayla meclise gelecek olan müftülerin nikah kıymasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, il binasında basın açıklaması yaptı. Ülkenin hukuk devleti olduğunu belirten Özdemir, şunları söyledi:

"Anayasanın 174. maddesine göre devletin asli görevi devrim yasalarını uygulamaktır. Bu düzenlemeye göre herkes din, dil, ırk, mezhep, renk, cinsiyet, siyasi düşünce ve felsefe inanç ayrımı gözetilmeksizin, kanun önünde eşittir. Müftülere tanınan nikah kıyma yetisi ile hukuk devleti olma ilkesi kanun hükmünde eşitlik ilkesi evrim yasalarının değiştirilmek istenmesi ve laikliğin yıkılması ihlal edilmesidir. Söz konusu tasarının kabulüyle anayasa suçu işlenmektedir. Cumhuriyet bir hukuk devrimine dayanmaktadır. Cumhuriyetin kuruluşunun harcında hukuk harcı vardır. Kadınların özgürlüğü, eşitliği birey olmaları cumhuriyetle teminat altına alınmıştır. Biz cumhuriyet kadınları hukuku savunarak anayasayı savunarak devrim yasalarını ve Mustafa Kemal Atatürk'ü savunarak, yollarına devem edecektir. Ülkemize getirilmek istenen İslam devleti olma dayatmasına karşı kadın yurttaş kimliğimiz ile mücadelemizi asıl iş olarak önümüze koyacağız. Müftülere resmi nikah kıyma yetkisi verilmesi toplumda yaratılmak istenen kutuplaşmayı daha da arttıracaktır. Toplumsal yaşamda nikahını belediyede ve müftülükte kıyanlar arasında bir ayrımcılık çıkacaktır. Bu zor ve sıkıntılı günlerde gündemi bunlarla meşgul edilmesini anlamak mümkün değildir. Ülkemizin ekonomisi altüst olmuş durumdadır. Bu konu ekonomik sıkıntıların üzerini örtmek için bir nedendir. Bu uygulama sadece Müslüman olanlara yöneliktir. Oysa cumhuriyet herkesindir, herkes kanun önünde eşittir. Öyleyse herkes devletin tüm olanaklarından eşitçe yararlanmalıdır. Hiç kimseye siyasi ve kişisel ayrımcılık yapılmamalıdır. Anayasanın 24. maddesi de bu hükmü içerir. Bizler CHP'li kadınlar olarak sonuna kadar Mustafa Kemal Atatürk'e, Cumhuriyet'e, demokrasiye, laikliğe ve özgür düşünceye sonuna kadar sahip çıkacağız."

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!