CHP: Asıl faiz korkusunu yayan Babacan’ın kendisi

Güncelleme Tarihi:

CHP: Asıl faiz korkusunu yayan Babacan’ın kendisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2011 00:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın, “faiz korkusu yaratarak piyasaları maniple etmeye çalıştığını” savundu.

Öztrak, Babacan’ın “Allahtan piyasalar Kılıçdaroğlu’nu ciddiye almıyor, yoksa faiz fırlar” şeklindeki sözlerine yanıt verdi. Açıklamasında, “CHP programı ve projeleriyle ülkemizin sorunlarını yüksek ve istikrarlı büyümeyi sağlayarak çözmeye, artan refahın halka yansımasını sağlamaya ve ülkemizi gelişmiş ülkeler liginde üst sıralara taşımaya kararlıdır” diyen Öztrak, ülkenin seçim sathı mailine girdiğini, projelerini açıkladıkça iktidar partisinin ve yetkililerinin bir telaş içine girdiklerini öne sürdü.

Özde mali disiplin

Öztrak, şöyle konuştu: “İktidar, vatandaşları rahatlatacak bu projelerimiz karşısında, yapabildiği en iyi şeyi yapmaktadır. Vatandaş, üzerinde geçmiş korkusu yaratmakta; projeleri küçümsemekte, CHP’yi ‘ucuz halkçılık’ yapmakla suçlamaktadır. Bu telaşın son örneği Başbakan Yardımcısı sayın Ali Babacan’ın ifadelerinde görülmektedir. Başbakan Yardımcısı taşıdığı makamın sorumluluğunu da hiçe sayarak, faiz korkusu yaratarak piyasaları maniple etmeye çalışmaktadır. CHP’nin projeleri ülkemizin önemli sorunlarına çözüm üretirken, bunların maliyeti ve kaynakları da dikkate alınmaktadır. Sözde değil, özde mali disiplin ve saydamlık CHP için vazgeçilmezdir. Bu konuda da milletimize açık bir taahhüdümüz bulunmaktadır. TBMM;de ayrı bir Kesin Hesap Komisyonunu kuracağız ve bu komisyonun başkanının muhalefet partisinden olmasını sağlayacağız. Bu Komisyon CHP iktidarının yaptığı her harcamayı millet adına denetleyecektir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!