CHP Antalya'da bayramlaşma töreni

Güncelleme Tarihi:

CHP Antalyada bayramlaşma töreni
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2018 13:12

CHP Antalya'da bayramlaşma töreni

Haberin Devamı

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - CHP Antalya İl Başkanlığı'nda Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi.

Yağmur nedeniyle toplantı salonunda gerçekleştirilen törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, milletvekilleri Mustafa Akaydın ve Devrim Kök, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, milletvekili adayları, Kadın Kolları İl Başkanı Nilüfer Deveci, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

'ÜLKE İNİM İNİM İNLİYOR'

Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, esaret altındaki son dini bayramı kutladıklarını söyledi. Dini bayramların, küskünlüklerin sona erdiği, insanların birbirini kucakladığı ve geleceğe ümitle baktığı bayramlar olduğunu söyleyen Çetin Osman Budak, “Ama maalesef toplumda 'benden olanlar', 'benden olmayanlar', 'benim dinimden olanlar', 'benim dinimden olmayanlar', 'benim mezhebimden olanlar', 'benim mezhebimden olmayanlar', 'benim ırkımdan olanlar', 'benim ırkımdan olmayanlar' gibi 16 yıl boyunca birbirinden toplumu koparmış, birbirine düşman etmiş bir iktidarla mücadele ediyoruz. Türkiye'de demokrasiden bahsetmenin mümkün olmadığı bir dönemi yaşıyoruz. 23'üncü ayına girdi OHAL. 23 aydır ülke tek adam rejiminin altında inim inim inliyor. 23 ayın sonunda dedi ki, 24 Haziran'dan sonra OHAL'i kaldıracağız. Bunu biz ilk ilan edildiği günden beri söylüyoruz" dedi.

"Türkiye'de demokrasi ile çözemeyeceğimiz bir şey yok" diyen Çetin Osman Budak, "Terörü, demokrasi ile çözebiliriz. TBMM'de çözebiliriz. Türkiye'nin sorunlarını halkın temsilcisi olan mecliste çözebiliriz dememize rağmen 'sizden akıl mı alacağız?' diyen bir iktidar anlayışı ile hatta tek adamla karşı karşıyaydık. 24'ünce OHAL'i kaldırmak onların iktidar planlarında var. Çünkü, Anayasa değişikliğinde tek adamın, tek başına ülkede kararname çıkartma yetkisini alacaklarını düşünüyorlar. Onun için bunu söylüyorlar" diye konuştu.

'ANKETLERE GÜVENİMİZ YOK'

Anketlerde Antalya'dan CHP'nin birinci parti olarak çıktığına dikkati çeken Budak, “Milletvekillerinin çok büyük çoğunluğu millet ittifakı alıyor görünüyor. Bu anketlere güvenimiz var mı? Bizim yaptığımız anketlere bile güvenimiz yok. İyi anket yok. Biraz önce size söylediğim bizim yaptığımız anketlerin sonucuydu. Seçmenin yüzde 10 gibi fikrini söylemeyen, ya da yalan söyleyen, halbuki nereye oy vereceğine karar vermiş ama bizlere söylemeyen büyük bir kitle var. Onlarla yakından temasta olmamız ve özellikle yapıcı dil kullanmamız gerekiyor" dedi.

24 Haziran'da millet ittifakının 300- 310 milletvekili aldığı ön görüldüğünün altını çizen Çetin Osman Budak, bunun da büyük bir ümit olduğunu sözlerine ekledi.

İYİ PARTİ'DEN CHP'YE BAYRAM ZİYARETİ

Partililer, yağmurun durmasının ardından bayramlaşmayı dışarıda sürdürdü. Bu arada, İYİ Parti Antalya milletvekili adayı Hasan Subaşı gelerek CHP'lilerle bayramlaştı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!