CHP Ankara İl Başkanlığı’na girdi dosyaları karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

CHP Ankara İl Başkanlığı’na girdi dosyaları karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 02:00

Yüzünü kapüşonla gizleyen bir kişi, önceki gece CHP’nin Kızılay’daki İl Başklanlığı binasına pencereden girdi. Polis, 5 odayı gezen ve parti kayıtlarının tutulduğu dosyaları karıştıran şahsı arıyor.

Haberin Devamı

 

CHP’nin Ankara İl Başklanlığı binasına önceki gece 23.00 sıralarında kimliği belirsiz bir kişi girdi. Güvenlik kamerası kayıtlarında, kendini başına taktığı kapüşonla gizlediği görelen şahıs, ilk olarak binanın ikinci katındaki CHP Ankara İl Başkanlığı’na yöneliyor. Şüphelinin, bina içindeki güvenlik kameralarına yakalanmamak için arasında İl Başkanı ve Sekreteri’nin odalarının bulunduğu 5 odanın her birine, tek tek pencereden girmesi dikkat çekiyor. Sabah ortaya çıkan olayın ardından yapılan ilk incelemede şüphelinin, partiye ait kayıtların olduğu dosya ve CD’leri karıştırdırdığı ancak maddi değeri olan hiçbir şey almadığı tespit edildi. Polis, görüntü kayıtları ile parti binasında ve Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Merkezi’nin camlarını kırmak için kullanılan delici alet üzerinden çıkan parmak izinden şüphelinin kimliğini tespit etmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

HIRSIZLIK OLAYI DEĞİL

Olayın ardından açıklama yapan CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, şunları söyledi:
“Bu, bir hırsızlık olayı değil. Camlardan girmiş. Koridorda kameralarımız var. Kameraya yaklanmamak için koridora dahi çıkmamış. Teras katımız var, oradan her odaya ayrı ayrı girmiş. Camdan girmelerine gerek yoktu. Bize gelirlerdi, biz bütün evraklarımızı gösterirdik. Cumhuriyet’i kuran CHP’nin her şeyi legal. Burası Adalet Bakanlığı’nın, Başbakanlık’ın, İçişleri Bakanlığı’nın bulunduğu ve 24 saat polis nöbetinin olduğu bir bölge. Bu bölgede ana muhalefet partisinin il binasına insanlar elini kollunu sallaya sallaya giriyorlarsa, burada müsaade etsinler, bizim aklımıza bit yeniği düşsün.”
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da olay yerine gelerek, İl Başkanı Adnan Keskin’e olsun dileğinde bulundu.

BAKMADAN GEÇME!