CHP Anıtkabir’e yürüdü

Güncelleme Tarihi:

CHP Anıtkabir’e yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 10:23

CHP Gençlik Kolları tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Güvenpark'tan Anıtkabir'e yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri de katıldı.

Haberin Devamı

CHP, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Güvenpark’ta gençlerle buluştu.

Ankara Valiliği’nin yürüyüşe izin vermemesi üzerine CHP yönetimi hareket geçti. İçişleri Bakanı Efkan Ala ve emniyet yetkilileri devreye girdi.

Polis, güvenlik gerekçesiyle Gazi Mustafa Kemal Bulvarı yerine Kumrular’dan yürünmesini istedi. CHP yönetimi de bu konuda sorun görmedi. 

Haberin Devamı

Güvenpark’ta toplanan bir grup genç ise bulvardan yürümeyi istedi. Ancak polis buna izin vermedi.

Polis toplanan gruba iki kez dağılmaları yönünde uyarı yaptı.

CHP yöneticileri de amaçlarının Anıtkabir’e yürümek olduğunu belirterek güzergah konusunda sorun olmadığını belirttiler.

Polisin anonsu üzerine gençler de belirlenen güzergahta yürümek üzere kabalığa katıldılar. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gelmesinin ardından yürüyüş başladı.

''ÇOK MUTLUYUM''

Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, "Gençlerle beraberiz. Bugün 19 Mayıs, gençlik ve Atatürk'ü anma günü. Atatürk'ü, Cumhuriyetimizi, gençlerimizi seviyoruz. Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine hep beraber ulaşmak için mücadele ediyoruz. Bugün gençlerin bayramı ve ben gençlerle beraberim. Çok mutluyum." dedi.

Haberin Devamı

Açıklamanın ardından grup, Kumrular Caddesi üzerinden Anıtkabir'e doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında grupta bulunanlar, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Türkiye laiktir laik kalacak", "Başbakan Kılıçdaroğlu" şeklinde sloganlar attı, 10. Yıl Marşı'nı söyledi.      

YÜRÜYÜŞ ANITKABİR'DE SON BULDU

Yürüyüş, Anıtkabir'in Anadolu Meydanı girişinde sona erdi. Burada parti otobüsünden kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:               "Hepinize yürekten teşekkürler. Bugün bir ilki daha tarihe kazıdık. Korkuyu sarayın duvarlarına hapsettik artık. Biz halkız, biz güçlüyüz, biz yürekliyiz, biz milli mücadeleciyiz, biz Kuvay-i Milliyeciyiz, biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Yasak getiriyorlar. 'Efendim yürüyemezsiniz' Ne zaman? 19 Mayıs'ta. Unutmayın, 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti'nin ayağa kalktığı bir tarihtir. Hiçbir yasak bize sökmez. Onların yasakları onlar içindir."               

Haberin Devamı

Sadece efelere oynarken onurlarıyla diz çökeceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "19 Mayıs'ta gelin hep birlikte Türkiye'ye selam gönderelim. Ankara'ya, Hakkari'ye, Trabzon'a, Tekirdağ'a, Edirne'ye, Muğla'ya, Antalya'ya, Çankırı'ya, Yozgat'a, Bayburt'a, Kars'a, Ardahan'a, Van'a, Tunceli'ye, bütün Türkiye'ye, dünyaya selam olsun. Kimse unutmasın biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz" dedi.      

ÇELENK BIRAKTI

Kılıçdaroğlu ve partili gençler, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesinin bulunduğu alana geldi. Kalabalık nedeniyle mozoleye ulaşmakta zorlanan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.      

Haberin Devamı

CHP Anıtkabir’e yürüdü

Kılıçdaroğlu, Anıtkabir'de kalabalık yüzünden yürümekte zorluk çekti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!