CHP: Anayasa değil rejim değişikliği

Güncelleme Tarihi:

CHP: Anayasa değil rejim değişikliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 00:50

CHP, anayasa değişiklik teklifine sert tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Anayasa Komisyonu’nun ‘sahte anayasanın’ altına imza attığını savunarak, “TBMM’nin tabuta konulmasına ve o tabuta 18. çivinin çakılmasına iştirak ettiler” dedi.

Haberin Devamı

Tezcan, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında “Literatürde bunlara ‘sahte anayasa’ denmektedir. İktidarı konsolide edip, özgürlükleri ve kuvvetler ayrılığını yok eden, güçleri tek elde toplayan, özü itibarıyla güç konsolidasyonu çıkaran anayasalara, anayasa hukukçuları sahte anayasa diyorlar” diye konuştu.

“VATAN, MİLLET MESELESİ”
CHP milletvekilleri de Ankara ve İstanbul’da açıklama yaptı. CHP Ankara İl Başkanlığı önündeki açıklamayı yapan Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, özetle şöyle dedi: “Bu mesele, parti meselesi değil. Bu mesele, vatan, millet meselesi. Ekmek, aş meselesi, özgürlük meselesi. Partili cumhurbaşkanı adı altında, tek adam rejimini, diktatörlüğü getiriyorlar. Neden milli egemenliğimizi sorguluyoruz? Neden tüm gücü, yetkiyi, bir tek kişiye bağlamaktan söz ediyoruz? Neden ey Cumhurbaşkanı, bizden egemenliğimizi istiyorsun? Bugün ülkemizin sorunu, bir adamın ülkeyi yönetememesi, diktatör olma hevesi mi, yoksa milli egemenliğimiz mi?” 20 kadar milletvekili de aynı açıklamayı tekrarladı.

EŞZAMANLI İTİRAZ
CHP milletvekilleri dün Ankara ve İstanbul’da eşzamanlı açıklama yaptı. Taksim Atatürk Anıtı önündeki açıklamaya Dursun Çiçek, Barış Yarkadaş, Hilmi Yarayıcı, Enis Berberoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Selina Doğan, Gamze Akkuş İlgezdi, Oğuz Kaan Salıcı, Erdin Bircan, Gürsel Tekin, Gülay Yedekçi, Serdar Kuyucuoğlu katıldı. CHP Ankara İl Başkanlığı önündeki açıklamaya da Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’ın da aralarında olduğu 20 milletvekili katıldı. CHP’liler açıklamaları hep bir ağızdan okudu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!