Chesterfield kanepelerle klasik asalet

Güncelleme Tarihi:

Chesterfield kanepelerle klasik asalet
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 12:36

Asaletin ve görkemin temsilcisi olan ve stil sahibi tasarımlarıyla içinde bulunduğu her yaşam alanına karakter katan Chesterfield kanepeler 1800'lü yıllardan bu yana kullanılıyor. İşte iki yüzyılı aşkın bir süredir modası hiç geçmeyen Chesterfield kanepelerin baş rolünde olduğu birbirinden farklı dekorasyon örnekleri.

Haberin Devamı

Tarih boyunca üretilen sınırsız mobilya tasarımından bazılarının bugün izi bile kalmazken, bazıları ise adeta dekorasyon ve tasarım konusunda çığır açarak yüzyıllar boyunca etkisini korumuş ve tarihi filmlere konu olan zamanlardan bugüne kadar varlığını sürdürmüş. Bugün hâlâ en çok tercih edilen ve en çarpıcı kanepe modellerinden biri olan Chesterfield model kanepeler de tarihin içinden tüm asaletiyle modern dünyaya gelenlerden biri.

Asaletin ve görkemin temsilcisi olan ve stil sahibi tasarımlarıyla içinde bulunduğu her yaşam alanına karakter katan Chesterfield kanepeler 1800'lü yıllardan bu yana kullanılıyor. İngiliz tarzını en iyi yansıtan bu hem konforlu hem şık modelin biçimsel olarak en belirgin özelliği kollarının sırt kısmı ile aynı yükseklikte olması ve sırt kısmını ve kollarını saran kapitone dikişler. Chester olarak da anılan bu tarz kanepeler her ne kadar orijinal olarak koyu renk deriden üretiliyor olsa da bugün modern oturma odası ve salonlara uyum sağlayan farklı malzeme ve renklerdeki uyarlamaları da mevcut. İşte iki yüzyılı aşkın bir süredir modası hiç geçmeyen Chesterfield kanepelerin baş rolünde olduğu birbirinden farklı dekorasyon örnekleri. 

Haberin Devamı

KLASİK VE AĞIRBAŞLI 

Chesterfield kanepelerle klasik asalet

Kaynak: Ahmet Türkmen Mobilya ve Dekorasyon

En klasik ve orijinla tasarım olan koyu renk deriden üretilmiş Chesterfield kanepeler ciddiyetin lüksle birleştiği klasik dekorasyonlar oluşturmakta bire bir. Koyu renk ahşap mobilya ve aksesuarların ve geleneksel desenlerin eşlik ettiği bu klasik ve ağırbaşlı oda da bunun en başarılı örneklerinden biri.

MODERN DOKUNUŞLAR

Chesterfield kanepelerle klasik asalet

Kaynak: Estacion Ortiz

Chesterfield kanepelerin tarihin içinden gelen ağırbaşlı bir klasik olması elbette onların başka tarzlarla bir araya gelmesine engel değil. Aksine, farklı tarzların harmanlanarak oluşturulan eklektik dekorasyonlarda en etkileyici ve uyumlu mobilya modellerinden biri de Chesterfield kanepeler. Klasik tarzın modern öğelerle incelikli ve şık bir şekilde kombinlendiğinde bu oturma odası da günümüzün şehir evlerinde görülebilecek en karakteristik tasarımlardan birini oluşturuyor.

Haberin Devamı

ÇARPICI RENKLER

Chesterfield kanepelerle klasik asalet
Kaynak: Mozza Dizayn

Orijinal biçimini korusa da renk ve döşeme açısından farklılık gösteren çarpıcı bir Chesterfield uyarlaması. Etrafındaki rustik atmosferin içinde gösterişli ve göz alıcı kırmızı rengiyle harika bir kontrast yaratarak odanın dekorasyonundaki baş rolünün hakkını veriyor.

CHESTOR KÖŞE KOLTUK

Chesterfield kanepelerle klasik asalet
Kaynak: Mahir Mobilya

Bu model ise orijinal Chesterfield modelden epey uzaklaşmış ama onun en önemli özellikleri olan kapitone dikiş ve kol ve sırt uyumunu bünyesinde barındıran şık ve çağdaş bir uyarlama. Chesterfield'in görkemli klasik özelliklerini bugünün modern oturma odalarında en çok tercih edilen L kanepe modeli ile birleştiren bu tasarım hem çağdaş estetiğiyle hem de konforlu ve kullanışlı yapısıyla öne çıkıyor.

Haberin Devamı

KADİFENİN BÜYÜSÜ

Chesterfield kanepelerle klasik asalet
Kaynak: Mozza Dizayn

Chesterfield kanepelerin genellikle kıvrımlı olan kol kısımlarının köşeli ve aşağı doğru hafifçe genişleyen yapısıyla yorumlayan bu tasarımda ise kadife döşemenin büyüsü hemen kendini belli ediyor. Hem modern hem de klasik oturma odası ve salonlara uyum sağlayabilecek olan bu tasarım nötr renginin kırmızı ile bir araya gelmesiyle de etkileyici görünümünü perçinliyor.

 

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!