Chelsea rakipsiz

Güncelleme Tarihi:

Chelsea rakipsiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2015 10:19

İngiltere Premier Lig'in 24. haftasında deplasmanda Aston Villa'yı 2-1 yenen lider Chelsea, Hull City karşısında puan kaybeden en yakın takipçisi Manchester City ile aradaki puan farkını 7'ye çıkardı.

Haberin Devamı

Lider Chelsea, deplasmanda karşılaştığı Aston Villa'yı Hazard ve Ivanovic'in golleriyle 2-1 yendi. Sahasında Hull City ile berabere kalan Manchester City, liderin 7 puan gerisine düştü - Tottenham Hotspur, Kuzey Londra derbisinde Kane'in golleriyle Arsenal'ı 2-1 mağlup etti

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Liverpool, "Merseyside" derbisinde Everton ile golsüz berabere kaldı

Ligde geçen hafta Manchester City ile 1-1 berabere kalan Chelsea, bu hafta deplasmanda Aston Villa'ya konuk oldu. Belçikalı futbolcusu Hazard'ın 8. dakikadaki golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Londra ekibi, 66. dakikada Ivanovic'in golüyle üç puana uzandı. Evsahibi ekibin tek golü 48. dakikada Okore'den geldi.

Chelsea ile Aston Villa deplasmanında oynadığı maçlarda 3 beraberlik, 2 de yenilgi alan Portekizli menajer Jose Mourinho, ilk kez Londra'ya üç puanla döndü. Ligde en son 7 hafta önce Manchester United'a gol atan Aston Villa, 659 dakika sonra Okore ile rakip fileleri havalandırma başardı.

Son 3 haftayı 2 beraberlik, 1 mağlubiyetle kapatan ve zirve yarışında büyük yara alan son şampiyon Manchester City, bu hafta da sahasında Hull City karşısında beraberliği son dakika golüyle kurtardı. İlk yarıyı 35. dakikada Meyler'in attığı golle 1-0 geride kapatan Manchester ekibi, 90+2. dakikada Milner ile beraberliği yakaladı ve iki takım puanları paylaştı.

Manchester City, Hull City beraberliğinin ardından lider Chelsea'nin yedi puan gerisine düştü.

Puan cetvelinde üçüncü sırada yer alan Southampton, altı haftadır galip gelemeyen Queens Park Rangers'ı uzatma dakikalarında bulduğu golle geçti. Hollandalı teknik adam Ronald Koeman'ın öğrencileri, 90+3. dakikada Mane'in golüyle Londra ekibini 1-0 mağlup etti ve 45 puanla zirve takibini sürdürdü.

Gol krallığı yarışında Chelsea'nin İspanyol forveti Diego Costa, 17 golle ilk sırada yer alıyor. Bu futbolcuyu 14 golle Sergio Agüero (Manchester City), 13 golle Charlie Austin (Queens Park Rangers), 12 golle Alexis Sanchez (Arsenal) ve Harry Kane (Tottenham Hotspur) izliyor.

Chelsea rakipsiz


Ligde bu hafta oynanan maçlarda alınan sonuçlar, puan durumu ve gelecek haftanın programı şöyle:

Burnley - West Bromwich Albion : 2 - 2
Newcastle United - Stoke City : 1 - 1
West Ham United - Manchester United : 1 - 1
Aston Villa - Chelsea : 1 - 2
Everton - Liverpool : 0 - 0
Leicester City - Crystal Palace : 0 - 1
Manchester City - Hull City : 1 - 1
Queens Park Rangers - Southampton : 0 - 1
Swansea City - Sunderland : 1 - 1
Tottenham Hotspur - Arsenal : 2 - 1

25. Hafta

10 Şubat Salı: Arsenal - Leicester, Hull - Aston Villa, Sunderland - QPR, Liverpool - Tottenham,
11 Şubat Çarşamba: Chelsea - Everton, Manchester United - Burnley, Southampton - West Ham, Stoke - Manchester City, Crystal Palace - Newcastle, West Bromwich - Swansea.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!