Chelsea liderliği bırakmıyor

Güncelleme Tarihi:

Chelsea liderliği bırakmıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2015 11:01

İngiltere Premier Lig'in 31. haftasında lider Chelsea ve takipçileri Arsenal ile Manchester United sahadan üç puanla ayrılırken, deplasmanda Crystal Palace'a 2-1 yenilen Manchester City dördüncü sıraya geriledi.

Haberin Devamı

Ligde son dört haftada Burnley ve Southampton maçlarında sahasında 4 puan kaybeden Chelsea, biletlerin tamamen tükendiği maçta Stoke City'i ağırladı. Hazard'ın 39. dakikada penaltıdan attığı gole Charlie Adam 5 dakika sonra yanıt verdi ve iki takım soyunma odasına beraberlikle gitti. 62. dakikada Remy ile bir kez daha öne geçen ve kalan dakikalarda skoru koruyan Londra ekibi rakibini 2-1 mağlup etti.

İkinci yarının hemen başında Oscar'ın yerine oyuna giren İspanyol forvet Diego Costa, 12 dakika forma giydikten sonra sakatlanarak yerini Drogba'ya bıraktı. Golcü futbolcunun ligde Queens Park Rangers ve Manchester United maçlarında forma giymesi beklenmiyor.

Şubat ayı başında 2-1 kaybettiği Tottenham maçından sonra iyi bir çıkış yakalayan ve üst üste altı maçlık galibiyet serisiyle zirve mücadelesini sürdüren Arsenal, sahasında Liverpool'u 4-1 yendi.

Arsene Wenger yönetimindeki Londra ekibi, 37. dakikada Bellerin, 40. dakikada Mesut Özil ve 45. dakikada Sanchez'in attığı gollerle ilk yarıyı 3-0 önde kapadı. Konuk ekip 1994 yılından bu yana ilk kez bu kadar farklı bir skorla ilk yarıyı geride tamamlayarak soyunma odasına gitti.

Sterling'in düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışını Henderson gole çevirdi ancak golden 8 dakika sonra Türk asıllı Alman futbolcu Emre Can, Welbeck'e yaptığı müdahalenin ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Uzatma dakikalarında evsahibi ekibin Fransız forveti Giroud perdeyi kapatan golü attı ve "Topçular", güçlü rakibini 4-1'lik skorla mağlup etti.

Bu arada maç öncesinde Emirates Stadı önünde toplanan Arsenal ve Liverpool taraftarları, artan bilet fiyatlarını "Artık yeter" yazılı bez afişle protesto etti.

Geçen hafta deplasmanda Liverpool'u mağlup eden Manchester United, sahasında ağırladığı Aston Villa karşısında son haftaların formda ismi Herrera'nın golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. Rooney ile farkı ikiye çıkaran "Kırmızı Şeytanlar" karşısında konuk ekip Benteke'nin golüyle umutlansa da Herrera uzatma dakikalarında takımına 3-1'lik galibiyeti getiren golü kaydetti.

Manchester United, gelecek hafta zirveyi yakından ilgilendiren maçta ezeli rakibi ve son şampiyon Manchester City'i Old Trafford Stadı'nda karşılaşacak.

Manchester City, haftanın kapanış maçında deplasmanda Crystal Palace'a 2-1 yenildi. Evsahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 34. dakikada Murray ve 48. dakikada Puncheon atarken, Manchester ekibinin tek golü 78. dakikada Yaya Toure kaydetti.

Liverpool ve Burnley deplasmanlarının ardından Crystal Palace karşısında üst üste üçüncü deplasman yenilgisini alan Manchester City, lider Chelsea'nin 9 puan gerisine düştü.Gol krallığı yarışında Chelsea'nin İspanyol yıldızı Diego Costa ile Tottenham Hotspurlu Harry Kane, 19'ar golle ilk sırada yer alıyor.

Bu futbolcuları 17 golle Sergio Agüero (Manchester City), 16 golle Charlie Austin (Queens Park Rangers) ve 14'er golle de Alexis Sanchez (Arsenal) ile takım arkadaşı Olivier Giroud izliyor. Premier Lig'in 31. haftasında oynanan maçlarda alınan sonuçlar, puan durumu ve gelecek haftanın programı şöyle:

Burnley-Tottenham Hotspur: 0-0
Sunderland-Newcastle United: 1-0
Arsenal-Liverpool: 4-1
Chelsea-Stoke City: 2-1
Everton-Southampton: 1-0
Leicester City-West Ham United: 2-1
Manchester United-Aston Villa: 3-1
Swansea City-Hull City: 3-1
West Bromwich Albion-Queens Park Rangers: 1-4
Crystal Palace-Manchester City: 2-1

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!