Chedjou ve G.Saray 'kızlarımızı geri verin' dedi

Güncelleme Tarihi:

Chedjou ve G.Saray kızlarımızı geri verin dedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2014 19:07

Nijerya'nın Borno bölgesindeki bir ortaokuldan El Kaide bağlantılı Boko Haram (Batılı eğitim haramdır) örgütü tarafından kaçırılan 200 kız çocuğu için başlatılan uluslararası kampanyaya Galatasaray'ın Kamerunlu oyuncusu Chedjou ve Galatasaray da destek verdi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 3 hafta önce kaçırılan kız çocukları için örgütün lideri yayınladığı video mesajında "kızları esir olarak pazarda satacaklarını" açıklamıştı. Bu açıklama üzerine önce Nijerya'da halk sokaklara dökülmüş ve tepkisini ortaya koymuştu. Bu tepkilerden bir sonuç alınamaması üzerine protestoler uluslararası bir boyut kazanmış ve sosyal medyada "Bring back our girls" (Kızlarımızı geri verin) kampanyası başlatılmıştı. Bu kampanyaya destek kısa sürede çığ gibi büyürken ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'da sosyal medyada bu kampanyaya destek vermişti.

Chedjou ve G.Saray kızlarımızı geri verin dedi


Galatasaray'ın Kamerunlu defans oyuncusu Aurelien Chedjou da bugün sosyal medya hesabından "Kızlarımızı geri verin. Çocuklar kaçırılmak için doğmamıştır" mesajını paylaştı. Bu mesajı Galatasaray da resmi sosyal medya hesaplarından paylaşarak "Biz de oyuncumuz gibi 'Kızlarımızı geri verin' diyoruz" mesajını takipçileriyle paylaştı.

Chedjou ve G.Saray kızlarımızı geri verin dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!