Chad Evans yeniden yargılanacak

Güncelleme Tarihi:

Chad Evans yeniden yargılanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 14:22

Manchester City ve Galler Milli Takımı’nın eski oyuncusu Ched Evans hakkında verilen hüküm bozuldu. Eski futbolcu yeniden yargılanacak.

Haberin Devamı

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City’nin tecavüz suçu nedeniyle hapse mahkum edilen eski oyuncusu Ched Evans yeniden yargılanacak.

2012 yılında Port Vale takımı oyuncularından Clayton McDonald ile birlikte bir kadınla ilişkiye giren Evans, beraber olduğu kadının “tecavüze uğradığını” iddia etmesi nedeniyle tutuklanmıştı.

Yargılama süreci sonunda suçlu bulunan Ched Evans, 5 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve cezasının yarısını tamamladıktan sonra 2014 yılında tahliye edilmişti.

27 yaşındaki Galli futbolcu, olayların en başından itibaren suçsuz olduğunu ve cinsel ilişkinin karşı tarafın kendi rızasıyla gerçekleştiğini savunmuştu. Aradan geçen 4 yılın ardından olayla ilgili yeni delillerin ortaya çıkması sonucu, Londra Temyiz Mahkemesi, Evans hakkındaki tecavüz kararını bozdu.

Haberin Devamı

Yeniden yargılamaya tabi tutulacak olan Evans, Sheffield United, Manchester City ve Norwich takımlarında oynamıştı. Cezaevi’nden çıktıktan sonra henüz bir takımla anlaşamayan Ched Evans 13 kez de Galler Milli Takımı formasını giymişti.

30 Mayıs 2011 tarihinde meydana gelen olayın diğer kahramanı Clayton McDonald hakkında ise ilk yargılama sonrası beraat kararı çıkmıştı. (sporcope)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!