CEZAYİR

Güncelleme Tarihi:

CEZAYİR
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2014 17:25

Çöl Tilkileri olarak bilinen Cezayir 1930-1962 arasındaki turnuvalara katılamadı.

Haberin Devamı

İlk kez 1982 Dünya Kupası’na katılma hakkı elde eden Cezayir, Batı Almanya galibiyeti ile tüm dünyanın dikkatini çekti.İkinci maçta da Şili'yi yenen Cezayir, Batı Almanların Avusturya'yı 1-0 yenmesiyle turnuvaya veda etti. Bir sonraki turnuva olan 1986'ya da katılma başarısı gösteren Cezayir, Brezilya, İspanya ve Kuzey İrlanda ile aynı grupta yer aldı. Sadece Kuzey İrlanda’dan bir puan alan Cezayir turnuvaya kısa sürede veda etti. Son olarak 2010 Güney Afrika’da yer alan Cezayir, İngiltere, ABD ve Slovenya ile aynı grupta bulundu. Burada da İngiltere’den bir puan alan Cezayir, gruptan çıkamadı.

Teknik direktör

Cezayir'in başında hepimizin yakından tanıdığı Boşnak teknik adam Vahid Halilhodzic bulunuyor. Cezayir’in başına 2011'de geçen Halilhodzic, dengeli oyun sistemiyle biliniyor. Bir dönem Trabzonspor'u da çalıştıran Boşnak teknik direktörün Cezayir ile Dünya Kupası’nda neler yapacağı büyük bir merak konusu.

Kadro

Haberin Devamı

Kaleciler: Mohamed Lamine Zemmamouche (USM Alger), Rais Mbolhi (CSKA Sofya), Cedric Si Mohamed (CS Constantine)

Savunma: Carl Medjani (Valenciennes), Aissa Mandi (Reims), Madjid Bougherra (Lekhwiya), Faouzi Ghoulam (Napoli), Rafik Halliche (Academica), Essaid Belkalem (Watford), Liassine Cadamuro (Mallorca), Djamel Mesbah (Livorno), Mehdi Mostefa (Ajaccio)

Orta saha: Sofiane Feghouli (Valencia), Saphir Taider (Inter), Medhi Lacen (Getafe), Abdelmoumen Djabou (Club Africain), Yacine Brahimi (Granada), Nabil Bentaleb (Tottenham), Hassan Yebda (Udinese), Riyad Mahrez (Leicester)

Forvet: Islam Slimani (Sporting Lisbon), Hilal Soudani (Dinamo Zagreb), Nabil Ghilas (Porto)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!