Cezalı şampiyon

Güncelleme Tarihi:

Cezalı şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünya şampiyonu Harun Doğan'a milli takım kampını, annesinin hastalığı nedeniyle izinsiz terk etiği gerekçesi ile 15 gün önce 1.5 ay hak mahrumiyeti cezası geldi. Şampiyonumuzun kulübü Gebze Belediyesi'nin yöneticileri bu cezayı Harun'dan gizledi.

Kulübü bildirmedi

Harun Doğan'ın Ankara'daki Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda 1.5 ay cezalı olarak güreştiği ortaya çıktı. Dünya şampiyonumuz Harun Doğan, annesinin ani rahatsızlığı nedeniyle milli takım kampını izinsiz terkettiği gerekçesi ile ceza kuruluna verilmişti. Şampiyonadan 15 gün önce ise güreşçimizin cezası kulübü Gebze Belediyesi'ne bildirildi.

Harun'dan gizlendi

Cezalı yarışıp Dünya şampiyonu olan Harun Doğan'ın Kulüp Başkanı Arif Alpaydın, ‘‘Biz Harun'un annesinin hastalık raporlarını ceza kuruluna göndermemize rağmen, dikkate alınmadı. 15 gün önce 1.5 aylık ceza kulübümüze tebliğ edilince şoke olduk. Cezayı Harun'dan gizledik. Şayet Harun duysaydı kampı terkeder, şampiyonaya katılmazdı’’ dedi.

Başkana tribün cezası

Bir ilçe belediyesi olarak Türk sporuna büyük hizmetlerde bulunan Gebze Belediye Kulübü'nün ve Belediyesi'nin başkanı Ahmet Pembegüllü Dünya Şampiyonası'nda protokol tribününe alınmadığını belirterek, ‘‘Dünya ve Avrupa şampiyonlarını bünyemizde barındıran bir kulübüz. Protokol tribününe alınmayınca maçları seyircilerin arasından izledim’’ dedi.

Çaldırdığı madalyayı aldı

Geçen yıl İran'da yapılan Dünya Şampiyonası finalinde İranlı Ali Reza'yı yenmesine rağmen hakem oyunları ile boynundaki madalyayı çaldıran Harun Doğan, rövanşı almanın mutluluğunu yaşıyor. Doğan, ‘‘Tahran'da çaldırdığım madalyayı Ankara'da buldum. Ali Reza, Ankara'da karşıma çıkarsa işte o zaman elimden kurtulamayacak demiştim. Sözümü tuttum ve Ankara'da minderi ona dar ettim. Şimdi hedefim Sydney altını’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!