Cezaları psikolojik rahatsızlara veriyoruz

Güncelleme Tarihi:

Cezaları psikolojik rahatsızlara veriyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 15:38

Futbol Federasyonu Yönetim kurulu Üyesi Ufuk Özerten çok sert açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Hakem tartışmaları, federasyona yönelik istifa etsinler ve komplo teorilerini değerlendiren Özerten, açtı ağzını yumdu gözünü. Radyospor’da Aydın Cingöz ile Haber Aktif Programı’na katılan Özerten, “Bu pis ortamda niye ben varım diye kendi kendime soruyorum. İstifa etmek sık sık aklmıma geliyor. Birileri istiyor diye meydanı bırakacak kadar da yüreksiz insanlar değiliz.” diyerek rest çekti.

İDDİAYI ORTAYA ATANLAR İSPATLAYACAK

Hakemlere destek çıkan Özerten, “Hakemlerin İnsan olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Hakemlere karşı saygılı olacağız. Varsa hakemlerin içinde art niyetli olanlar, bunlar hakkında kimse karnından konuşmayacak, imada bulunmayacak ve bu iddiaları ortaya atanlar yüreklice ortaya çıkacak, deliller ortaya koyacak. İddiayı ortaya atan ispatla yükümlüdür.” dedi.

Haberin Devamı

PSİKOLOJİK RAHATSIZLARA CEZA VERİYORUZ

Sert ifadeler kullanan Özerten, "Futbolun en tepesinde kavgalar oluyor. Biz TFF olarak maalesef kale arkasında olan bir takım gariban çocukların ya da bazı psikolojik rahatsızlığı olan insaların yaptıklarından dolayı cezalar vermek durumunda kalıyoruz. Önce tepedeki kavgayı bitirmek gerekir bu herkesin görevi.” şeklinde konuştu.

KİMSEDEN KORKMUYORUZ

Kimseden korkmadıklarını vurgulayan Özerten şöyle devam etti: "Futbol olduğu sürece hata yapan futbolcular, yöneticiler, teknik adamlar ve hakemler olacak. Hakemleri karalamadan eleştiri olmalı. Bildikleri net olaylar varsa, bize bunu somut bir şekilde getirsinler her olayın üstüne gideriz. Bakın Almanya’da şike skandalı patlamadan Mahmut Özgener federasyonu şikenin üzerine gitti gerekli yasal işlemlerin başlaması için mücadele etti. Biz futbolda dürüstlüğün fair-play’in yanındayız. Bunu kimsedene korkmadan ve herkese aynı mesafede durarak yapıyoruz.”

BEŞİKTAŞ GEÇMİŞİ YOK SAYIYOR

Beşiktaşlı yöneticilerden gelen açıklamaları da cevaplandıran Ufuk Özerten, “Galibiyet dünyanını en büyük onuru, yenilgi onursuzluğu değil. Geçen sene iki kupayı bu yöneticiler ve hakemler döneminde alan takımın bugün geçmişi varsayarak olayların üstüne gitmeleri, iki hafta sonra oynanacak maçın hakemi hakkında kanıtlayamayacakları sözler söylemeleri beni çok üzüyor.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

GEREKİRSE ÇEKER GİDERİZ

Futbolda sorunların arttığına dikkat çeken Ufuk Özerten, “Sadece hakemlere değil, kemsinin kimseye saygısı kalmadı. Bıçak çekenler, kavga edenler, anamıza, dinimize, imanımıza küfür ediliyor. Böyle bir futbol ortamı olur mu? Bu kadar duyarsız, tutarsız yaklaşımlar ve  olaylar çok yaralayıcı.” dedi.

Yönetim kurulunun koltuğa bağlı olmadığını söyleyen Özerten, "Başta Özgener olmak üzere, hiçbir yönetim kurulu üyesi koltuğa bağlı değildir. Futbol Federasyonu’nun seçim tarihi ve federasyonun seçime nasıl gideceği bellidir. Bunu kim yerine getirirse bunu yaparız, çekindiğimiz hiçbir nokta yok ama gürültüye de pabuç bırakmayız. Bu kuru gürültü ve yapılan yaygaralar futbola yarar getirmeyecektir.” şeklinde konuştu.

MHK BAŞARILI

Haberin Devamı

Merkez Hakem Kurulu (MHK)'na da destek veren Futbol Federasyonu Yönetim kurulu Üyesi Ufuk Özerten, "MHK'yı başarılı buluyorum. Zaman zaman insani hatalar tabiki oluyor. MHK’yı yönetenler gerektiği zaman bir dakika beklemeden istifasını verir giderler. Hakemler hassas insanlar. Örnemli olan kurumun saygınlığını korumak. Federasyon ve kulüpler olarak herkesin görevi hakemlere rahat çalışma fırsatı sağlamaktır.” dedi.

İSTİFA ETMEK SIKÇA AKLIMA GELİYOR

 Yaşanan olayların kendisini etkilediğine dikkat çeken Özerten, "Son günlerde istifa etmek sıkça aklıma geliyor. Bu pisliğin, dengesizliğin içinde niye ben yer alıyorum diye kendi kendime soruyorum. Biz her türlü fedakarlığı yaparak hizmet ediyoruz. Eleştiri olacaksa da yapıcı olsun. Şahsımıza yönelik hakaretleri kabul etmiyoruz. Futbol ailesi eğer bizden memnun değilse herkes en az sizin, benim kadar biliyor seçime nasıl gidileceğini.  Çıkıpta yaygara koparanlar unutmasınki yaygarayla birilerini bir yerlere gönderenler, bir gün kendileri de bir yerlere giderler.” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

 YÜREKSİZ DEĞİLİZ, MEYDANI BOŞ BIRAKMAYIZ

Kendilerine yönelik eleştirilerden ve yorumlardan korkmadıklarını söyleyen Özerten, “Bu açıklamalarımı federasyonu korumak için yapmıyorum. Federasyonun korunmaya da ihtiyacı yok. Futbolu yönetenler, basın mensupları, futbolcular, futbolcuları şike yapmakla; maç satmakla suçlayanlarla aynı geminin içindeyiz. Beni çok rahatsız eden, komplo teorilerini ortaya atanlar, bu tür pis, puslu karışık ortamlardan nemalanan insanlarla aynı ortamda olmak. Kendime şunu yediremiyorum, Mahmut Özgener’de benimle aynı düşünceleri paylaşıyordur. Meydanı her isteyene bırakacak kadar yüreksiz insanlar değiliz.” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!