Cezaevinde Babalar Günü’nü kutladılar

Güncelleme Tarihi:

Cezaevinde Babalar Günü’nü kutladılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 00:00

Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumunda kalan mahkumlara moral için Türk halk müziği ve Türk sanat müziği konseri düzenlendi. Hükümlü ve Hükümlü Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince (HÜ-DER), Babalar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik, infaz kurumunun bahçesinde gerçekleştirildi.

HÜ-DER Genel Başkanı Şafak Soy, konser öncesinde yaptığı konuşmada, cezaevinin yoğunluğu nedeniyle geçen hafta planladıkları konseri şimdi yapabildiklerini belirterek, hükümlülerin babalar gününü kutladı.

Hüzünlü anılar

Soy, kendisinin eski bir hükümlü olduğunu dile getirerek, burada bulunanların yaşadıklarını çok iyi anladığını kaydetti. Ankara dışında bir cezaevindeyken babalar gününde çocuklarının yanına geleceğini söylediğini ve heyecanla onları beklediğini anlatan Soy, ancak o gün çok kar yağdığını, uzun süre beklemesine rağmen çocuklarının gelmediğini söyledi. Soy, bundan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, çocukların gelememe sebebinin onları getirecek birinin bulunmaması olduğunu öğrendiğini ifade etti. Şafak Soy, asıl cezayı cezaevinde olanların değil, onların çocuklarının çektiğini dile getirdi. Hükümlülerin cezaevinden çıktıktan sonra en büyük sıkıntıyı iş bulmakta çekeceklerine değinen Soy, iş bulmanın zor olacağını ama pes edilmemesi gerektiğini söyledi. Soy, hükümlülerin cezaevinden çıktıktan sonra hayatlarını daha dikkatli sürdürmeye çalışmalarının gerektiğini vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!