Cezaevinde ‘araştırma’ ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Cezaevinde ‘araştırma’ ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 00:00

Ergenekon soruşturmasıyla ilgili görüşleriyle öne çıkan Zaman Gazetesi’nin akademisyen yazarı Mümtaz’er Türköne, 7 TİP’linin öldürüldüğü Bahçelievler katliamı hükümlüsü Haluk Kırcı’yı, yattığı Kandıra F Tipi Cezaevi’nde ziyaret etti.

12 Eylül döneminin anlatıldığı ‘Bu Kalp Seni Unutur mu?’ adlı televizyon dizisinin danışmanları arasında yer alan Türköne, 1976-1977 yıllarından tanıdığı Kırcı’yı salı günü ziyaret ettiğini doğrulayarak, “Yapmakta olduğum bir araştırmayla ilgili kendisiyle bir saat kadar görüştüm” dedi. ‘68 kuşağı’yla ilgili 12 Eylül öncesini anlattığı kitabının devamı niteliğinde bir çalışma yaptığını belirten Türköne, şöyle dedi: “Kendisi de bu konularda yazıp çiziyor. Sohbet ettik. O döneme ilişkin gözlemleri benim için faydalı oldu. Yaşananları ondan dinlemek benim için önemliydi. O günleri yaşayan insanların düşüncelerinin önemli olduğunu düşünüyorum.” Türköne, bu ziyareti “Kırcı’yı serbest kalması karşılığında 12 Eylül öncesindeki derin devlet ilişkilerini anlatması konusunda ikna etmek” için yaptığı iddiasını reddetti.

“Bu spekülasyonlar doğru değil” dedi. Türköne, bu çalışmasıyla ilgili daha önce de, Kırcı ile aynı davadan mahkûm olan ve 7 kez idam cezasına çarptırılan ve halen Bandırma Cezaevi’nde yatan Ünal Osmanağaoğlu’nu da ziyaret ederek görüştüğünü söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!