Cezaevi istemiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Cezaevi istemiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÇAKADER, olaylı cezaevinin yeniden düzenlenirken tıp fakültesi uygulama hastanesinin gereksinimlerine uygun hale getirilmesini istedi.

ÇANAKKALE'yi Kalkındırma Dayanışma ve Güzeleştirme Derneği (ÇAKADER), Türkiye gündeminden düşmeyen cezaevinin tıp fakültesine dönüştürülmesi için harekete geçti. Dernek Başkanı Necdi Kumkaleli, açacakları imza kampanyasına herkesin destek vermesini istedi.

Hasar görmüştü

‘‘HAYATA Dönüş’’ operasyonunda büyük hasar gören cezaevinin Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin ihtiyacını karşılayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini belirten Kumkaleli, kültür ve eğitim kentine yakışır bir amaç için kullanılmasını önerdi.

Kampanya hazırlığı

BAŞKAN Necdi Kumkaleli, ‘‘Cezaevi İstemiyoruz Kampanyası’’ başlatacaklarını belirtti, ‘‘Olaylarıyla hafızalarda yer eden cezaevinin artık tarihe gömülmesini istiyoruz. Bu binanın Tıp fakültesi binası ve uygulama hastanesi için uygun bir yer olduğunu düşünüyoruz’’ diye konuştu.

Üniversiteye devri, yararlı olur

ONSEKİZ Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın, cezaevinin üniversiteye devredilmesinin yararlı bir hizmet olacağını kaydetti. Aydın, bu yönde bir karar çıkarsa amaca uygunluğunun inceletileceğini söyledi.

Başsavcı İlhan: Adalet Bakanlığı bilir

CUMHURİYET Başsavcısı Abdülkadir İlhan ise cezaevinin kapatılması ya da başka bir kuruma devredilmesinin Adalet Bakanlığı'nın tasarrufunda bulunduğunu belirtti, ‘‘Bunu isteyenler bakanlığa başvurur. Gerekli inceleme yapılır’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!