Cezaevi ikinci müdürü ve gardiyanı döven Alaattin Çakıcı hakkında soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Cezaevi ikinci müdürü ve gardiyanı döven Alaattin Çakıcı hakkında soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 14:06

Cezaevindeki organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın cezaevi ikinci müdürü ve bir memuru dövdüğü ortaya çıktı. Hürriyet'in gündeme getirdiği habere göre Çakıcı, 1.5 yıl önce de başka bir memuru dövmüştü. Skandalın ortaya çıkmasının ardından olayı gizlediği belirlenen cezaevindeki memurlar ile olayda ihmali görülen memurların açığa alındığı, bazı infaz koruma memurlarının tutuklandığı, Çakıcı hakkında ise soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çakıcı'nın, kaldığı cezaevinde ikinci müdürü dövdüğü iddiası üzerine toplanan Cezaevi Disiplin Kurulu, düzenlenen sahte tutanaklar nedeniyle olayla ilgili işlem yapılmasına gerek olmadığına karar verdi.

Tekirdağ 1 No'lu F Tipi Cezaevinde yaşanan olayın öğrenilmesinin ardından hem Adalet Bakanlığı hem de savcılık harekete geçti.

OLAYIN ÜSTÜ ÖRTÜLMÜŞ

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan soruşturma neticesinde Çakıcı ve bir adamının daha önce de bir memuru dövdüğü, ancak cezaevi yönetimi tarafından olayın üstünün örtüldüğü belirlendi.

MÜDÜR VE MEMURLAR AÇIĞA ALINDI

Soruşturma neticesinde o dönemde görev yapan cezaevi müdürleri dahil, olaya karışan ikinci müdürler ve memurlar açığa alındı. Olaya karışan cezaevi personeli ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılırken, olayda ihmali görülen infaz koruma memurları hakkında ise tutuklama kararı verildi.

Haberin Devamı

ÇAKICI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayın saklanması nedeniyle daha önce işlem yapılmayan Alaattin Çakıcı hakkında da soruşturma başlatıldığı ve olayın örtbas edilmesinin söz konusu olmadığı kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME!