'Cezaevi AVM'ye ilgi büyük

Güncelleme Tarihi:

Cezaevi AVMye ilgi büyük
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 10:45

'Cezaevi AVM'ye ilgi büyük

Haberin Devamı

Salih ÜÇTEPE / ADANA, (DHA) - ADANA'da hizmete giren, 21 farklı cezaevinde üretilen yüzlerce ürünün satıldığı İşyurtları Kurumu Adana Satış Mağazası'na vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.
Güzelyalı Mahallesi'nde bulunan Adalet Bakanlığı Göltepe Eğitim Tesisleri'nin ön tarafında hizmete giren satış mağazası, hem adalet çalışanlarına hem de vatandaşlara alışveriş imkanı sunuyor. Hükümlülerin meslek sahibi olması ve var olan mesleklerin geliştirilmesi amacıyla kurulan iş yurtları bünyesinde üretilen gıdadan tekstile, hediyelik eşyadan mobilyaya kadar yüzlerce ürün mağazada satılıyor.
21 CEZAEVİ 276 ÜRÜN
Adana, Toprakkale, Niğde, Edirne, Bozkurt, Diyarbakır, Çanakkale, Elazığ, Gaziantep, Kartal, Kırıkhan, Kütahya, Kahramanmaraş, Kocaeli, Erzurum, Manisa, Sinop, Osmaniye, Uşak ve Foça ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerin yöreye özgü ürettiği 276 kalem ürün vatandaşların beğenisine sunuluyor. 276 kalem ürünün içinde deri mont ve çanta, gömlek, et ve süt ürünleri, temizlik malzemeleri, çini, ceviz, baharat, oltu taşı, hediyelik eşya, el yapımı ahşap oyma ve bakır kaplama eşyalar piyasa fiyatının altında satılıyor.
YOĞUN İLGİ
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, hükümlülerin tahliyelerinden sonra topluma kazandırılmaları ve meslek edinmeleri amacıyla çeşitli iş kollarında istihdam edildiklerini belirterek, "Cezaevlerinde bulunan hükümlülerimiz iş yurtları faaliyetleri kapsamında bir çok alanda üretimde bulunuyor. Bu mağazada ülkemizin dört bir yanındaki cezaevlerinde üretilen ürünler vatandaşlarımıza sunuluyor. Vatandaşlarımız da merak ve ilgiyle takip ediyorlar. Organik ve yerel ürünleri satın alıyorlar" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!