Kapalıçarşı'da çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? - Altın fiyatları

Güncelleme Tarihi:

Kapalıçarşıda çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu - Altın fiyatları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2016 08:13

Altın fiyatları yatay bir seyirde ilerlemeye devam ediyor. Çeyrek altın fiyatları geçtiğimiz hafta başında öncelikle artış gösterdi fakat haftanın ilerleyen günlerinde düşmeye devam etti. Çeyrek altın yatırımcısının dikkatle takip ettiği fiyatlar, geçtiğimiz haftayı hemen hemen aynı değerde kapattı. Peki çeyrek altın fiyatları ve altın fiyatları bu hafta ne kadar oldu? İşte altın piyasasında son durum

Haberin Devamı

Altın fiyatları yatay seyretmeye devam ediyor. Altın fiyatları bu haftanın başında yüksek bir fiyat dengesi ile açılış yaptı fakat, haftanın ilerleyen günlerinde düşüş gösterdi. Çeyrek altın fiyatları geçtiğimiz güne 1 lira daha değer kaybederek yatırımcısını üzdü. Altın piyasasının en dikkat çeken altın çeşitlerinden olan çeyrek altın fiyatları, insanların hem hediyelik olarak tercih ettiği, hem de yatırım amacı ile satın aldığı bir altın türü. Peki çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarında son durum ve çeyrek altın fiyatları

Altının ons fiyatı 0.5 yükselişle 1263 dolardan işlem görürken, gram fiyatı yüzde 0,64 yükselişle 125 liradan işlem gördü. Gram altın düne göre yüzde 0,64 yükselişle 125 liradan işlem görürken; çeyrek altın 205 liradan, Cumhuriyet altını ise 840 liradn işlem gördü. Altın fiyatları, doların yükselişine ara vermesi ve Çin ticaret verilerinin ardından hisselerin düşüşe geçmesiyle yükseliş kaydetti. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.5 artışla 1,263.34 dolardan işlem görerek, üç haftanın en iyi bir günlük yükselişini gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 1,27 azalışla 124,10 liradan tamamladı. İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 204,00 lira, Cumhuriyet altını 830,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 1,27 düşüşle 124,10 liradan işlem gördü.      

Yarım altın 398 lira alış, 408 lira satış fiyatı. Çeyrek altın 199 lira alış fiyatı, 204 lira satış fiyatı

 Altın fiyatları yatay seyrediyor

Altının gram fiyatı yatay bir seyirle 124 liranın hemen üzerinde dengelendi.

Küresel piyasalarda artan dolar talebinin etkisiyle dün 125 liranın üzerini gören gram altın, bu seviyelerde tutunamayarak düşüşe geçmiş ve günü yüzde 0,17 azalışla 124,2 liradan tamamlamıştı.  Altının gram fiyatı, bugün 124,1 - 124,5 lira bandında yatay bir seyir izleyerek, saat 10.00 itibarıyla 124,3 liradan işlem görüyor. Şu dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 204, Cumhuriyet altını 832 liradan satılıyor.  Altının ons fiyatı, uluslararası piyasada doların diğer para birimleri karşısındaki değer kazanmasına karşın hafta başından bu yana etkili olan yatay seyrini bugün de sürdürüyor. Ons altın, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,2 değer kazanarak 1.256 dolardan işlem görüyor.  Analistler, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin konuşmaları ve akşam saat 21.00'de açıklanacak Fed toplantı tutanaklarının takip edileceğini belirtiyor.

Haberin Devamı

AA Finans Analisti İslam Memiş, piyasalarda genel algının "Fed’in aralık ayında faiz artırımına gideceği" yönünde olmasının doların güçlenmesine neden olduğuna değinerek "Güvenli liman niteliğindeki varlıklara olan talep azalmaya devam ediyor. Bu beklentiden yola çıktığımızda altının ons fiyatı 1.220 dolar seviyelerine kadar gerileyebilir." ifadelerini kullandı.  Bugün altının ons fiyatının 1.250-1.260 dolar aralığında hareket edebileceğini dile getiren Memiş, altının gram fiyatının ise bu hafta direnç seviyelerini test ettiğini, bundan sonraki süreçte 123 lira seviyelerine kadar gerileyebileceğini öngörüyor.

 

BAKMADAN GEÇME!