Çeyrek altın fiyatları rekora koşuyor - 3 Ağustos altın fiyatları

Güncelleme Tarihi:

Çeyrek altın fiyatları rekora koşuyor - 3 Ağustos altın fiyatları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2016 10:17

Altın fiyatlarının yükselmesi ile birlikte yatırımcının en çok talep gösterdiği altın türü olan çeyrek altın fiyatları da yükselişe geçti. Çeyrek altın fiyatları geçtiğimiz haftadan beri 210 liranın üzerindeki değeri ile piyasada işlem görüyordu. Peki altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte çeyrek altın fiyatlarındaki son durum ve piyasada işlem gören değeri

Haberin Devamı

Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? günün yanıtı en çok merak edilen sorularından biri oldu.. Altın, tüm zamanların rekorunu kırarak gram fiyatında 132,1 liraya ulaştı. Dolar kurunun 3 lirayı aşmasının ardından yükselişe geçen altın, artışını sürdürerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Altının gram fiyatı 132,1 liraya ulaşırken Kapalıçarşı'da Çeyrek altın 215 liradan, Cumhuriyet altını da 878 liradan satılıyor. Ons fiyatındaki artışla yükselişiyle gram altın, günü yüzde 0,83 primle 131,17 liradan tamamlamıştı.

Altın fiyatları Asya hisselerinin değer kaybetmesi ve ABD'den gelen zayıf ekonomik verilerin FED tarafından faizlerin yakın zamanda artılacağı beklentilerini düşürmesiyle beraber bir önceki seansın kazançlarını tuttu. Spot altının ons fiyatı bir önceki seansta 1,367.33 dolara yükselerek 11 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından bu sabah 1,362,80'den işlem gördü.

Haberin Devamı

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 131,40 lira oldu.  İstanbul Kapalıçarşı'da 131,20 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramı 131,40 liradan, 869 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 879 liradan, 119 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 124 liradan, 851 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 861 liradan, 420 liradan alınan Yarım Ziynet 430 liradan, 210 liradan alınan Çeyrek Ziynet 215 liradan satıldı.

Kayseri’de Sarraflık yapan Adnan İncetoprak, 15 Temmuzda ki darbe girişiminin piyasalarda büyük kayıplara neden olmadığını söyledi. Darbe girişiminin piyasalarda büyük sarsıntıya neden olabileceğine dair beklentilere karşılık hükümetin aldığı önlemler ve Avrupa’da çalışan Türkler’in ülkeye gelişlerinin buna imkan vermediğini söyledi. Anadolu’da Ramazan ardından Temmuz ve Eylül aylarının düğün mevsimi olması nedeniyle işlerin iyi düzeyde olduğunu ifade eden sarraf Adnan İncetoprak, şöyle dedi:

"Altın yine de yükselmeye devam ediyor. Altın bütün dünyada altın güvenli bir yatırım ürünü olarak görülüyor. ABD’de atırım verilerin düşük olarak açıklanması, altın yükselmesine neden olan etkenlerden bir tanesidir. Altında yükseliş devam edecektir. Yatırım yapacak insanların şaşırdığı konu işçilikli ve işçiliksiz ürünlerdir. Düğünlerde işçilik ürünler çok tercih edilirken, yatırım için ise işçiliksiz ürünler tercih edilebilir. Çeyrek Cumhuriyet altınının halen 217 TL, gram altın fiyatının ise, 131 TL."

 

 

BAKMADAN GEÇME!