Altın fiyatları düşüyor mu? Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları düşüyor mu Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 08:30

Çeyrek altın fiyatları dün günü düşüş ile kapattı. Uzun süredir yükselişte olan altın fiyatları dün değer kaybederek yatırımcısını şaşırttı. yaklaşık 2 haftalık zaman diliminde sürekli artışta olan altın fiyatları, dün değer kaybederek çıkışta olan grafiğine son verdi. Çeyrek altın fiyatları da bu düşüşten etkilendi ve 217 liraya kadar çıkmış olan çeyrek altın fiyatları dün 214 liradan satılmaya başlandı. Peki Altın fiyatlarında son durum ne? İşte detaylar

Haberin Devamı

Altın fiyatları dün yaşadığı düşüş ile piyasalarda uzun süredir yükselen trendini sonlandırdı. Çeyrek altın fiyatları da, altın fiyatlarının düşmesinin ardından değer kaybı yaşadı. Peki altın fiyatları ne kadar oldu? İşte Kapalıçarşı'da son durum ve altın fiyatlarının gün içindeki hareketi

Altın fiyatları doların yatay bir seyir izlemesi ve OPEC toplantısı öncesi yatırımcıların beklemeye geçmeleriyle beraber bugün hafif kayıplar yaşadı.  Spot altının ons fiyatı yüzde 0.36 kayıpla 1,189.10 dolardan işlem gördü.

Altının ons fiyatı haftaya yüzde 0,7 yükselişle başlarken, yurt içinde gram altının fiyatı da 131 liranın üzerinde işlem görüyor. Geçen hafta değerlenen doların etkisiyle 8 Şubat 2016'dan bu yana en düşük seviyesi olan 1.171 dolara kadar gerileyen ons altın, bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla başlayan çıkışını yeni haftaya da taşıdı. Altının ons fiyatı, dolar endeksinin 101'in altına gerilemesinin etkisiyle bugün Asya piyasalarında 1.197 doları test etmesinin ardından saat 10.20 itibarıyla 1.193 dolardan işlem görüyor.      

Haberin Devamı

Kapalıçarşıda 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,34 azalışla 130,45 liradan tamamladı. Dün kapanışta çeyrek altın 214,00 lira, Cumhuriyet altını 873,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,34 düşüşle 130,45 liradan işlem gördü.

Altını alan yok satan çok  

Altın fiyatlarının yükselmesi Antakya Kuyumcular Çarşısı'ndaki esnafı olumsuz etkiledi. Antakya Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Nebil Hurigil: "Halk panik yapmamak adına altınını bozdurmamalı. Altın fiyatlarının ilerideki günlerde 135 TL’nin üzerinde olmasını bekliyoruz"

Yükselen altın fiyatları Antakya Kuyumcular Çarşısı'ndaki esnafı olumsuz etkiledi.    Antakya Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Nebil Hurigil, yükselen altın fiyatları nedeniyle esnafın kötü günler yaşadığını, neredeyse satış yapamadıklarını söyledi.  Dolardaki aşırı yükselmenin altını da etkilediğini belirten Hurigil, "Altının gram fiyatı 131.5 lira. Anormal bir yükselme var. Bu anormal yükselme karşısında vatandaş elindeki altını satmaya çalışıyor. Halk panik yapmamak adına altınını bozdurmaması lazım. Çünkü biz altın fiyatlarını ilerideki günlerde 135 TL’nin üzerinde bekliyoruz. Altının yükselmesinin sektörümüze olumsuz yansımaları var. Çünkü, halkın alım gücü zayıfladı. Eskiden bir çeyiz kesildiği zaman müşteriye en az 150-300 gram altın veriyorduk.

Haberin Devamı

Şimdi 20-25 gramlara düştü. Bu da kuyumcuları zor durumda bırakıyor" dedi.  Kuyumcu esnafının diğer esnaf kollarına bağlı olduğunu ifade eden Hurigil, “Yani bizim buradaki çoğu esnaf son 3-4 sene içerisinde hem işleri düştü hem de iş yerlerini kapatma ile karşı karşıya kaldı. Burada halkın Suriye olaylarından bizim sınır bölgelerimiz Antakya, Kilis, Gaziantep illerimizin hepsi Suriye olaylarından sonra özellikle bizim sektör, kuyumculuk sektörü aşırı derecede etkilendi. Çarşıda bir sirkülasyon kalmadı. Bizim işimiz ayakkabıcıya bağlı, konfeksiyoncuya bağlı, diğer meslek sektörlerine bağlı. İnsanlarda artan para varsa altına yatırım yapıyorlar. Eğer ki insanlarda belli bir artı olmazsa gelip altının yüzüne de bakmıyorlar. İsterse altının gramı 100 TL olsun. Bizim halkımız olaylardan çabuk etkilenen bir halk. Altın fiyatları yükselmeye başlıyor 1 lira, 2 lira, 3 lira, 5 lira arka arkaya devamlı bir depar atıyor altın.

Haberin Devamı

Halk buna kanıp elindeki altını satmaya çalışıyor. Kuyumcular belli bir yere kadar alabiliyorlar. Eğer ki kuyumcuda sirkülasyon olmazsa, satış olmazsa o altını alacak pozisyonları da kalmıyor.  Burada halkın aklına kötü bir şey geliyor. Altın yükseldiği zaman kuyumcular altınımızı neden almıyor. Kuyumcularda para varsa her türlü altını alırlar. Ama eğer ki dediğim gibi sirkülasyon yapamıyorlarsa yani vitrindeki altını satamıyorsa müşteriden altın alması çok sınırlı oluyor. Halkın buna çok çok dikkat etmesi lazım” diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!