Altın fiyatları zirve yaptı.. Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları zirve yaptı.. Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 10:26

Altın fiyatları geçtiğimiz haftadan beri yükselişini sürdürüyor. Altın fiyatlarının artmasıyla birlikte yatırımcının en çok takip ettiği çeyrek altın ve gram altın fiyatları da bu yükselişten payını aldı. Peki çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Haberin Devamı

Altın fiyatları son haftaların en yüksek seviyesine yükseldi. Piyasanın en çok işlem gören altın çeşidi olan çeyrek altın, gram altın fiyatları yatırımcısının yüzünü bu hafta güldürüyor. Peki Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar? Altın fiyatlarındaki yükseliş, çeyrek altın ve gram altın fiyatlarını nasıl etkiledi?

Altın fiyatları tarihi zirvesini gördü. Altının gram fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesine yükselirken Cumhuriyet altını ise 805 liradan Altının gram fiyatı, 121,97 lira ile tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Dolar kurundaki sert yükselişin etkisiyle 122 lira sınırına kadar çıkan altının gram fiyatı böylece tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Dün güne 117,85 lira seviyesinden başlayan altının gram fiyatı, özellikle yurt içi piyasalar kapandıktan sonra ivme kazanan yükselişiyle günü yüzde 3'ün üzerinde artışla 121,87 liradan tamamlamıştı. Bugün tüm zamanların en yüksek seviye olan 121,97 lirayı görmesinin ardından gelen kar satışları ile kazançlarının bir kısmını geri veren altının gram fiyatı şu dakikalarda 120,20 lira seviyesinden işlem görüyor. Analistler yurt içinde siyasi gelişmelerin piyasaların odak noktasına yerleştiğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, siyasi risklerin piyasalarda 2016 yılı için teknik beklentilerin değişmesine neden olduğunu belirterek, "Bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarını takip edeceğiz. Piyasalar siyasi gelişmelere aşırı tepki verdiği için bugün yatırımcıların acele etmeden karar vermelerini tavsiye edebiliriz." diye konuştu.

Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 197 liradan, Cumhuriyet altını ise 805 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise dün yaklaşık yüzde 1 gerilemesinin ardından bugün de sınırlı azalışını sürdürdü ve şu dakikalarda 1.278 dolardan alıcı buluyor.

Altın küresel borsalarda yaşanan düşüşün de etkisiyle üç günlük kayıplarını sonlandırırken,doların değer kazanmasından dolayı sınırlı yükseldi ve 15 ayın zirvesinin altında seyrine devametti.   Spot altının ons fiyatı geçtiğimiz üç seans boyunca yüzde 1.1 değer kaybetmesinin ardındanbugün hafif artışlarla 1,280.20 dolardan işlem gördü. 

Haberin Devamı

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU? ALTIN FİYATLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

PİYASALARDA GÜNÜN GÜNDEMİ

Bugün küresel piyasaların yakından izlenirken makro tarafta ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın açıklayacağı öncü dış ticaret istatistikleri de takip edilecek. Yarın ise piyasanın yakından takip ettiği Nisan ayına ilişkin Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) açıklanacak. Reuters'in 23 kurumun katılımı ile gerçekleştirdiği ankete göre TÜFE'nin medyan bazında yüzde 1 artış göstermesi bekleniyor. Bu beklentilere göre yüzde 8.78'den Mart'ta yüzde 7.46'ya gerileyen yıllık enflasyonun yüzde 7'nin de altına gerileyeceği öngörülüyor.

Bankacıların verdiği bilgiye göre piyasalar enflasyon verilerinin ardından piyasalar Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verilerine odaklanacak. 6 Mayıs'ta TSİ 15.30'da açıklananacak verilerin tarım dışı istihdamda 200,000 artış bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME!