Ceylanpınarlı öğrenciler staj için Avrupa yolunda

Güncelleme Tarihi:

Ceylanpınarlı öğrenciler staj için Avrupa yolunda
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2018 18:37

Ceylanpınarlı öğrenciler staj için Avrupa yolunda

Haberin Devamı

Şafak SAĞ/ CEYLANPINAR (Şanlıurfa), (DHA)- ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar ilçesinde Ceylan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 'Bir nefes bir sıhhat' projesi kapsamında Almanya’da staj yapacak.
Ceylan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Altuntaş, yaptığı açıklamada, ilk kez geçtiğimiz yıl 21 öğrenciyi İsveç’e götürdüklerini belirterek, bu yıl da 10 öğrenciyi Almanya’ya götüreceklerini söyledi. Almanya’nın Berlin kentinde farklı kurumlarda öğrencilerin staj göreceğini aktaran Altuntaş, staj süresini 15 gün olacağını ifade etti. Stajı tamamlayan öğrencilerin ‘Euro Plas’ belgesi alacağını dile getiren Altuntaş, şöyle konuştu:
“Staj dolayısıyla öğrencilerimizde bir farkındalık oluşacak. Diğer öğrencilere de bir örnek teşkil etmiş olacaklar. Projemiz inşallah başta Ceylanpınar olmak üzere Şanlıurfa bölgesinde ve Türkiye genelinde bir öreneklik oluşturacak. Hazırladığımız projenin okulumuza, öğrencilerimize, ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.”
Avrupa'ya gidecek öğrencilerden Büşra Nur İyigün ise farklı bir ülke göreceği için çok heyecanlı olduğunu kaydetti. Kendisi için farklı bir tecrübe olacağını kaydeden İyigün, Avrupa’da yapacağı stajın gelecek hayatı için önemli olduğunu ifade etti.
Öğrencilerden Şilan Turgay da, bir çok öğrenci arasından seçilerek Avrupa’ya gitmeye hak kazandığı için mutlu olduğunu söyledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!