Ceylanpınar'da sporculara kurs

Güncelleme Tarihi:

Ceylanpınarda sporculara kurs
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2018 11:47

Ceylanpınar'da sporculara kurs

Haberin Devamı

Şafak SAĞ/CEYLANPINAR (Şanlıurfa), (DHA)- SPOR mülakatı gerektiren mesleklere hazırlanan Ceylanpınarlı gençler, Ceylanpınar Belediyesi’nin açtığı kurslarla hazırlanıyor.

Daha önce açılan kurslarla onlarca genci hayaline kavuşturan Ceylanpınar Belediyesi, Mart ayında yapılacak POMEM alımları öncesinde gençlerin hazırlanmasında büyük emek sarf ediyor. Ceylanpınar Belediyesi tarafından Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslara gençler teşvik edilirken sınavlara hazırlanan gençler de bu kurslar sayesinde istedikleri mesleğin kapılarını açmış oluyor.

Farklı branşlardaki sınavlara uzman eğitmenler gözetiminde hazırlanan öğrenciler Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Polislik (PMYO-POMEM-PAEM9), Uzman Çavuşluk, Özel Harekat, Gardiyanlık gibi spor mülakatı gerektiren sınavlara da ön hazırlık yaptılar. Ülkenin bir çok yerinde ücretli olan kurslar, Ceylanpınar Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenleniyor. Daha önce maddi imkansızlıklar nedeniyle ilgili kurslara katılamayan Ceylanpınarlı gençler, Ceylanpınar Belediyesinin teşvik ve maddi katkılarından sonra kurslara yoğun ilgi gösteriyor.

Daha önce sadece üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren fakültelerinden mezun olanların girebildiği POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezleri) sınavlarına yönetmelik değişti. İçişleri Bakanlığı gelen yoğun talep üzerine POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezleri) sınavlarına artık üniversitelerin 2 yıllık eğitim veren meslek yüksekokullarından mezun olan önlisans mezunlarını da alacak. Mart ayında başlayacak olan POMEM başvuruları öncesi ilçede hayallerine kavuşmak isteyen birçok genç Ceylanpınar Belediyesi tarafından Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslara akın etmeye başladı. Antrenör İbrahim Özgün ve yardımcıları Halil Topkan, Mehmet Dursun ve İbrahim Çelik’in önderliğinde kurslara hazırlanan gençler sınavlarda büyük bir başarı elde ederek Ceylanpınar’ın göğsünü kabartıyor.

Antrenör İbrahim Özgün, POMEM alımlarında lisans mezunu şartının kaldırılmış olmasından dolayı kurslara akın olduğunu ifade etti. Özgün, " Biz burada maddi imkansızlıklar yüzünden kurslara gidemeyen öğrencileri hayallerindeki mesleğe hazırlıyoruz. Birçok gencimiz bir an öne hayata atılmak istiyor ancak maddi imkansızlıklardan dolayı bu kurslara gidemiyordu. Ceylanpınar Belediyesi ve Sayın Başkanımız Menderes Atilla sayesinde bu kurslara katılan her 3 gençten 2’si hayallerindeki mesleğe hazırlandı. Bünyemizde sınava hazırlanan 13 gencin 10’ü spor mülakatında başarılı oldu ve biz yüzde 85’lik bir başarı sağladık. Hatta bu kurslarda hazırlanıp mesleğe atılan ve evlenen arkadaşlarımız bile oldu. Şu anda 100'e yakın öğrencimiz var ve Bundan sonra da kurs için kayıtlarımız kaldığı yerden devam ediyor. Özellikle POMEM alımlarında lisans şartının kaldırılmış olmasından dolayı öğrenciler adeta kurslarımıza akın ediyor. Bize ve gençlerimize böyle bir imkanı hazırlayan değerli Sayın Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya da teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!