Ceyhun'dan tavsiyeler

Güncelleme Tarihi:

Ceyhundan tavsiyeler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2009 17:46

Ankaragücü'nde forma giyen milli futbolcu Ceyhun Eriş, genç futbolcuların kendi çabalarıyla bir yerlere gelebileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu tarafından yayımlanan TamSaha Dergisi'ne açıklamalarda  bulunan Ceyhun Eriş, “Gençlerin önünü ben açmayacağım ki, kendi çabalarıyla bir  yerlere gelecekler” dedi.

PARAYA DOYMADIN MI?

İnsanların, belli bir yaşa gelmiş futbolcuların oynadığını görünce “Hala  paraya doymadın mı?” sorusunu sorduklarını belirten Eriş, şu görüşleri dile  getirdi:
“Ortaya koydukları performansla, bize (artık yeter) mesajı verecekler.  İnsanlar belli bir yaşa gelmiş futbolcuların oynadığını görünce (Hala paraya  doymadın mı?) sorusunu soruyor. İşin sadece maddi yanından bakıyorlar. Bizim  futbol dışında bir becerimiz yok ki. Zanaatkar değiliz. Çocuk yaştan beri  yaptığımız mesleğin ömrü ise kısa. Futbolcu, futbolu bıraktıktan sonrasını da  düşünmek zorunda. Futbolu bıraktıktan sonra bir futbolcu kadar gelir elde  edemeyeceksiniz. Bunları hesap edince, yaşları ileri olup da futbola devam  edenleri anlamak zor değil.”

Haberin Devamı

YAŞ ÖNEMLİ DEĞİL, ÖNEMLİ OLAN PERFORMANS

Tugay Kerimoğlu, Bülent Korkmaz ve Hakan Şükür'ün yanı sıra şimdi de  Rüştü Reçber ve Yusuf Şimşek'in futbolda emeklilik süresini yukarılara doğru  çıkardıklarını anlatan Eriş, “Tugay ağabey eğer yurt dışına transfer yapmasaydı,  Türkiye'de kaldığı sezonun ertesinde futbolu bırakmış olurdu. Türkiye'de de bakış  açısı değişmeye başladı. Futbolda yaşınız değil, ne kadar verimli olduğunuz  önemli. Eğer 40 yaşındaysam ve bekleneni verebiliyorsam neden oynamayayım ki?”  diye konuştu.

(A) Milli Takım'da oynamayı yıllardır istediğini ve şimdi bunu  başardığını dile getiren milli futbolcu, “Hedeflerinizi ne kadar yüksek  tutarsanız, kariyeriniz o denli uzun olur. Hedefleriniz biterse, kariyeriniz de  biter” yorumunda bulundu.

ANKARAGÜCÜ 5. BÜYÜK KULÜP OLMALI

Hedeflerinin “Ankaragücü'nü daha iyi bir yere getirmek” olduğunu  belirten Ceyhun, Eriş, şunları kaydetti:
“Ankaragücü'nün Türkiye'deki 5. büyük kulüp olması gerekiyor. Camia  olarak diğer takımlardan köklü olduğunu biliyoruz. Yüzüncü yılını kutlayan  dördüncü takım. Müthiş bir taraftar kitlesine sahibiz. Onlar, takımın arkasında  durduğunda gerçek anlamda itici bir güç. Ankaragücü, futbolcuların oynamak için  can attığı bir cazibe merkezi haline gelmeli. 100. Yılda Şampiyonluk parolası,  aslında takımın daha ileriye gitmesi için bir sembol. Bu kadar yıl şampiyon  olmayıp da 'Şimdi şampiyon olacağız' demek zaten çok iddialı bir cümle. Öncelikli  olarak mümkün olduğu kadar üst sıralara tutunmaya çalışacağız. Bunun dışında  maddi ve manevi bazı sıkıntıları çözmemiz gerekiyor. Bunlar da atlatıldığında,  kulüp beklenen noktaya gelecektir. 100. yıl, umarım takımın yükselişe geçmesi  için bir başlangıç olur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!